Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Windows 10 "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" mavi ekran hatası
Görselleri Google'dan aldım kendim çekmedim. Görsellerdeki hatanın aynısını alıyorum fakat sadece tarayıcıdayken. Herhangi bir oyundayken bir sıkıntı çıkmıyor fakat tarayıcıdayken bu sorun oluyor. Tüm tarayıcılarda denedim fakat hepsinde bu hatayı aldım. Dump dosyaları:https://drive.google.com/file/d/1pLwc3iqUoprg13CFjtrX18H3yzWRYg_2/view?usp=drive_link
Diskin çoğu değeri uçmuş gitmiş, klasik ST disk health sekmesi. Olay loglarında özellikle disk sorunlu diye bir problem görmesem de;
Rich (BB code):
Masaüstü Pencere Yöneticisi ağır bir kaynak çekişmesi sorunu yaşıyor.
Senaryo : Video belleği kaynakları aşırı kullanılıyor ve sonuç olarak yoğun disk belleği kullanılıyor. Çalışan programların ve açık pencerelerin sayısını azaltmak bu durumun çözümlenmesine yardımcı olabilir.
İşaretlediğim uyarı, yukarıda bahsettiğim olayı açıklıyor.
Sistem bu noktada bellek tahsisi yapıyor yani yeterli bellek yok. Bu bir bakıma disk hatası da olabilir ama dediğim gibi herhangi bir çağrı yok. Hala 2 ihtimalli bu konu.
Şurda kafa karıştırıcı uyarılar var ki bu da 1 2 ihtimal daha ekliyor.
Bu uyarı, GPU belleği tükendiğini ve sistemin RAM'e geri döndüğünü gösteriyor. GPU belleği tükenir de sistemin normal RAM'i tahsis edilmişse o zaman daha fazla sistem RAM'i kullanıyor. Daha sonra bi' noktada sınırlar zorlanmaya devam etmiş ve tüm bu tarayıcılar, anti v., sistemde çalışan işlemler bla bla bla falan daha fazla yer açmak için fiziksel RAM içeriğini diske sayfalamaya başlamak zorunda kalmış. Bu (disk) uyarı da burda kötü olmuş ve maalesef performans üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olmuş gibi gözüküyor. Belki direkt mavi ekrana da sebep olmuş olabilir.
RAM darlığı durumunda mavi ekran olsa zannımca tüm oyunlarda bunu yaşardın.
Sanal bellek ayarlarınla oynadın mı? Kapalı mı diye kontrol eder misin?
Sistem kaynaklarını kontrol et, boştaki donanım kullanımlarını görev yöneticisi üzerinden eş zamanlı olarak izle.
Sisteminde şakasız 100'den fazla MEMORY.DMP var. Lütfen sıkıştırıp at bazılarını.
Diskin çoğu değeri uçmuş gitmiş, klasik st disk health sekmesi. Olay loglarında özellikle disk sorunlu diye bir problem görmesem de;
Rich (BB code):
Masaüstü Pencere Yöneticisi ağır bir kaynak çekişmesi sorunu yaşıyor.
Senaryo : Video belleği kaynakları aşırı kullanılıyor ve sonuç olarak yoğun disk belleği kullanılıyor. Çalışan programların ve açık pencerelerin sayısını azaltmak bu durumun çözümlenmesine yardımcı olabilir.
İşaretlediğim uyarı, yukarıda bahsettiğim olayı açıklıyor.
Şurada kafa karıştırıcı uyarılar var ki bu da 1 2 ihtimal daha ekliyor.
Bu uyarı, GPU belleği tükendiğini ve sistemin RAM'e geri döndüğünü gösteriyor. GPU belleği tükenir de sistemin normal RAM'i tahsis edilmişse o zaman daha fazla sistem RAM'i kullanıyor. Daha sonra bi' noktada sınırlar zorlanmaya devam etmiş ve tüm bu tarayıcılar, anti v. Sistemde çalışan işlemler bla bla bla falan daha fazla yer açmak için fiziksel RAM içeriğini diske sayfalamaya başlamak zorunda kalmış. Bu (disk) uyarı da burada kötü olmuş ve maalesef performans üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olmuş gibi gözüküyor. Belki direkt mavi ekrana da sebep olmuş olabilir.
RAM darlığı durumunda mavi ekran olsa zannımca tüm oyunlarda bunu yaşardın.
Sanal bellek ayarlarınla oynadın mı? Kapalı mı diye kontrol eder misin?
Sistem kaynaklarını kontrol et, boştaki donanım kullanımlarını Görev Yöneticisi üzerinden eş zamanlı olarak izle.
Sisteminde şakasız 100'den fazla MEMORY.DMP var. Lütfen sıkıştırıp at bazılarını.
Hocam yaklaşık 1 ay olmuş bir türlü musait olamadım cevap vermek için. Son 1 aydır hataların kodları farklı gelmeye başladı. Tam hatırlayamasam da Memory ile ilgili şeyler yazıyor genellikle. SSD kullanıyorum belirtmek istedim cevabını bekliyorum.