Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Windows 10 "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" mavi ekran hatası
Görselleri Google'dan aldım kendim çekmedim. Görsellerdeki hatanın aynısını alıyorum fakat sadece tarayıcıdayken. Herhangi bir oyundayken bir sıkıntı çıkmıyor fakat tarayıcıdayken bu sorun oluyor. Tüm tarayıcılarda denedim fakat hepsinde bu hatayı aldım. Dump dosyaları:https://drive.google.com/file/d/1pLwc3iqUoprg13CFjtrX18H3yzWRYg_2/view?usp=drive_link
Görselleri Google'dan aldım kendim çekmedim. Görsellerdeki hatanın aynısını alıyorum fakat sadece tarayıcıdayken. Herhangi bir oyundayken bir sıkıntı çıkmıyor fakat tarayıcıdayken bu sorun oluyor. Tüm tarayıcılarda denedim fakat hepsinde bu hatayı aldım. Dump dosyaları:Dump dosyaları.rar
Olmuş. İlk olarak tüm tarayıcılarda çöküyor dediğin için ve IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hata kodundan bahsettiğin için RAM arızası olabileceği benim de aklıma geldi.
Önce FLTMGR daha sonra da NTFS ile ilgili çağrılar var. Buradaki problem disk problemi de olabilir lakin çağrıların hiçbirinde ne Storage sürücü ne de device ile ilgili bir kontrol yok. Sadece NTFS sürücüsü ki bu NT file System, bu da Windows'un dosya sistemidir. Bu çağrı çağrılıyor ve ilgili tahsisler/yer değiştirmeler sonrası sistemde mavi ekran oluşuyor. Ama bu arada FLTMGR çağrısı sonrası herhangi bir sorun çıkmıyor.
Tabii burda her ne kadar çağrı olmasa da 2 ihtimal var. 2 soru var. Disklerin sağlam mı? Son zamanlarda format attığın oldu mu_
Gördüğün NTFS ana sebep durumunda, çağrılara bakılrsa Ntfs!NtfsCleanupIrpContext+799 çağrısında sistem mavi ekrana düşmüş.
Sistem bu noktada bellek tahsisi yapıyor yani yeterli bellek yok. Bu bir bakıma disk hatası da olabilir ama dediğim gibi herhangi bir çağrı yok. Hala 2 ihtimalli bu konu.
Bu arada, ekleme yapayım. Son çağrı yığınında bir şeyi es geçmişim. FLTMGR ve NTFS sürücüleri giriş çıkış yazma denetimi yapıyorlar. Bu diske işaret ediyor olabilir.
Olmuş. İlk olarak tüm tarayıcılarda çöküyor dediğin için ve IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hata kodundan bahsettiğin için RAM arızası olabileceği benim de aklıma geldi.
Önce FLTMGR daha sonra da NTFS ile ilgili çağrılar var. Buradaki problem disk problemi de olabilir lakin çağrıların hiçbirinde ne Storage sürücü ne de device ile ilgili bir kontrol yok. Sadece NTFS sürücüsü ki bu NT file System, bu da Windows'un dosya sistemidir. Bu çağrı çağrılıyor ve ilgili tahsisler/yer değiştirmeler sonrası sistemde mavi ekran oluşuyor. Ama bu arada FLTMGR çağrısı sonrası herhangi bir sorun çıkmıyor.
Tabii burada her ne kadar çağrı olmasa da 2 ihtimal var. 2 soru var. Disklerin sağlam mı? Son zamanlarda format attığın oldu mu_.
Gördüğün NTFS ana sebep durumunda, çağrılara bakılrsa Ntfs!NtfsCleanupIrpContext+799 çağrısında sistem mavi ekrana düşmüş.
Sistem bu noktada bellek tahsisi yapıyor yani yeterli bellek yok. Bu bir bakıma disk hatası da olabilir ama dediğim gibi herhangi bir çağrı yok. Hala 2 ihtimalli bu konu.
Bu arada, ekleme yapayım. Son çağrı yığınında bir şeyi es geçmişim. FLTMGR ve NTFS sürücüleri giriş çıkış yazma denetimi yapıyorlar. Bu diske işaret ediyor olabilir.
Hocam dediğiniz gibi anti virüslerin hepsini kaldırdım. Disk sağlık bilgilerini ve yönetim olaylarını da paylaşıyorum. Bilgisayar 3 aylık ve o zamandan beri bir format atılmadı. Yanıtınızı bekliyorum.