Windows 10 işletim sistemi başlatılırken donuyor

Makaleler
2
Yer
Yalova
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600, Gainward RTX 4060 Python II, GoodRam 2x8 16 GB 3600 MHz, MSI MPG B550 GAMING PLUS, Kioxia Exceria G2 1 TB, Silver Stone PF240 Sıvı soğutma, WD 1 TB HDD, Dark GT PRO Mesh Kasa.
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
Bilgisayarımda Windows 10 yüklü ve ara sıra açılırken logo ve altındaki dönen noktalarda donuyor, güç düğmesine basılı tutup kapatıp tekrar açıyorum ve düzeliyor. İlk başlarda olmuyordu sonradan olmaya başladı. Sizce bu donanımsal bir sorun olabilir mi? Şahsen ben yazılımsal olduğunu düşünüyorum hatta Windows'taki bu kadar hata yüzünden başka bir işletim sistemine geçmeyi bile düşünüyorum. Aranızda başka bir işletim sistemi kullanan varsa tavsiye eder mi? Veya hakkında bilgi verirseniz, ufak bir karşılaştırma yaparsanız güzel olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 diyorsan format atmalısın, başka işletim sistemi diyorsan Linux işini görür. Linux daha performanslı ama kullanması zordur.
Tamam da kardeşim ben bu bilgisayara zırt pırt format mı atıcam bu adamlar sürekli güncelleştirme getirmelerine rağmen bu gibi sorunları çözemiyor. Format bir çözüm değildir yani işletim sistemini silip yeniden kurmaktır. Getirdikleri güncellemeler ile bozuyorlar zaten. Linux nasıl kullanması zor mu falan hiç bilgi sahibi değilim hakkında.

Linux ben bir kere kullanmıştım. Onu ben sana burada anlatamam internetten araştırman lazım Linux'un eksi yanı oyun oynayamazsın. Artısı çok hafif ve sağlam temiz. Virüs girme gibi bir ihtimalide yok.
Linux ben bir kere kullanmıştım. Onu ben sana burada anlatamam internetten araştırman lazım Linux'un eksi yanı oyun oynayamazsın. Artısı çok hafif ve sağlam temiz. Virüs girme gibi bir ihtimalide yok.
Bilgisayarınızın özellikleri nedir?

Bilgisayarınızın özellikleri nedir?
Intel Core i7 4702MQ 2.2 - 3.2 ghz
8 gb DDR3 1333 mhz Ram
GT 740M 2 GB Ekran Kartı
240 gb SSD 750 gb HDD

Tamam da kardeşim ben bu bilgisayara zırt pırt format mı atacağım bu adamlar sürekli güncelleştirme getirmelerine rağmen bu gibi sorunları çözemiyor. Format bir çözüm değildir yani işletim sistemini silip yeniden kurmaktır. Getirdikleri güncellemeler ile bozuyorlar zaten. Linux nasıl kullanması zor mu falan hiç bilgi sahibi değilim hakkında.

Sen böyle diyorsun ama senin bilgisayarının kaldırmama gibi bir olay yok. Bazen o tür sorunlar olabilir formatlayınca düzelir. Düzelmezse donanımsal bir sıkıntı vardır. Bilgisayarın çok oyun oynar mısın?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı