Windows 10 işletim sisteminin yanına Linux kurmak

Hard disk. Mint toplam ne kadar alan kaplıyor biliyor musunuz? Bir de Mint kurmak istediğimde eski Pop!_OS!'u nasıl silebilirim?
Mint'de Pop!_Os'e yakın yer kaplar.
Pop!_Os'in kurulu olduğu disk bölümünü silin.

Bu 20 GB'lık yeri arttıramam değil mi? 120 GB boş yer var C diskinde ama kendisi 20 GB ayırdı.

Bu 20 GB'lık yeri arttıramam değil mi? 120 GB boş yer var C diskinde ama kendisi 20 GB ayırdı.
20GB'ı arttırmak için Pop!_Os'i geri kurmanız gerekiyor. Sistemi taşısanız da olur ama uğraştırır.
HDD'ye kuracaksanız arttırabilirsiniz.

20GB'ı arttırmak için Pop!_Os'i geri kurmanız gerekiyor. Sistemi taşısanız da olur ama uğraştırır.
HDD'ye kuracaksanız arttırabilirsiniz.
Geri kurabilirim. Ayrıca HDD kurulumu negatif bir etki yapar mı?

Yapmaz. Linux HDD'de de çok iyi çalışır.
Buradan birimi küçült mü diyeceğim C: için?
Aslında HDD'de aklıma yattı ama karar veremedim.

Buradan birimi küçült mü diyeceğim C: için?
Aslında HDD'de aklıma yattı ama karar veremedim.
Ve 18 GB'lık veriyi eski şekline getiremiyorum.

Bu iki ayrılmamışı birleştirsem bence yeter 30 GB.

C'nin birimini küçülütseniz EFI bölümü engeller birleşmeyi. EFI bolumu olmasa bile Pop!_Os ile birleşemez o bölüm. Ya yeniden kuracaksınız ya da sistemi taşıyacaksınız.
18 GB'ı C'ye eklemek için 1000MB'lık EFI bölümünü silmeniz gerekir ama bunu Linux'dan yapın.

Yeniden kurabilirim. Ama ben hızlıca diski sil yaptım. Linux'tan nasıl yapabilirim? Mint'i kurarken mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…