Windows 10 işletim sisteminin yanına Linux kurmak

Bu durumda birleştirmek için Pop!_Os'in olduğu bölümü taşımanız gerek Live CD üzerinden. Biraz uğraştırır.

Hangisini yapacaksınız hocam?
SSD diskine kursam daha iyi olur. Hazır 30 GB yer açtım.

Nasıl yapacağım?
Dediğim gibi biraz karışık. Boot edeceği'de %100 değil.
Önce bilgisayarı kurulum medyasından açıp Pop!_Os'in bulunduğu bölümün imajını çıkartacaksınız veya içindeki dosyaları farklı bir bölüme (Mesela HDD'nin içindeki bir klasöre) kopyalayacaksınız. Sonra boot bölümünden kernel'i kopyalayıp gparted üzerinden Pop!_Os ile ilgili her bölümü kaldıracaksınız. Windows'dan eklemek istediğiniz bölüm otomatik birleşecek, Pop!_OS'in EFI ve ROOTFS bölümlerini yeniden oluşturup dosyaları yeniden taşıyacaksınız. Son olarak Pop!_Os'e chroot ile girip bootloader'ı geri yükleyeceksiniz ve fstab dosyasını düzenleyeceksiniz. Kısaca zor bir işlem ve deneyimli olmak gerekiyor. Pop!_Os'de fazla değişiklik yapmadıysanız yeniden kurun derim ama yine de isterseniz yardımcı olurum.

POP!_OS yerine Mint kursam peki? İçinde önemli veri yoktu. Fazla değişiklik yapmadım.

Şimdi yapmam gerekenler neler? Mint yüklerken mi 2 ayrılmamışı birleştireceğim?
Mint'deyken Gparted'ı açıp Pop!_Os'in EFI ve ROOTFS bölümlerini silip Windows'un olduğu diske ekleyeceksiniz. Mint zaten kurulumda ayarlayacak otomatik.

Mint'deyken Gparted'ı açıp Pop!_Os'in EFI ve ROOTFS bölümlerini silip Windows'un olduğu diske ekleyeceksiniz. Mint zaten kurulumda ayarlayacak otomatik.
Sizinle fotolaşacağım. Beklemede kalınız.

Buna hayır mı demem lazım yoksa gparted mı açmam lazım önce?

Şuan bu ekrandayım.

Dosya Ekleri

• 16737276864446545537780709161778.jpg
    265,1 KB · Görüntüleme: 29
  • 16737280454722444705654666743968.jpg
    254,8 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…