Windows 10 ISO dosyasından virüs bulaşma riski

  • Konuyu başlatan Tex
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 2B

Tex

Hectopat
Katılım
13 Eylül 2020
Mesajlar
26
Çözümler
1
FreeDOS bilgisayar aldım ve Windows 10 yüklemek için Windows 7'li bilgisayarımdan ISO dosyası oluşturacağım. ISO dosyasına ve ISO dosyasını kuracağım USB'ye virüs bulaşmaması için neler yapmalıyım?
 
Windows 10 ISO'yu kurduktan sonra bir virüs programı ile taramanı tavsiye ederim zaten ISO dosyasını başlatmadan önce biçimlendirmen zorunlu olduğu için virüs vs bir şeyler olacağını zannetmiyorum.
 

Microsoft'un resmi Windows 10 indirme aracı ile Windows 10 ISO dosyasını resmi ve güvenli bir şekilde indirebilirsiniz. Aracı çalıştırınca 'Şimdi bu bilgisayarı yükselt' yerine ikinci seçenek olan 'ISO dosyasını indir' seçeneğini seçmelisiniz.

Windows 7 bilgisayarınızdan ISO dosyasına virüs bulaşmamasını istiyorsanız, ilk önce Windows 7 bilgisayarınızı ve ardından USB'nizi Kaspersky Security Cloud ve Malwarebytes Anti Malware ile tam taramadan geçirin.


 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gidipte 'warez' gibi sitelerden indirirseniz modifiye edilmiş virüslü işletim sistemi kurarsınız fakat Microsoft'un resmi internet sitesindeki ISO dosyalarının %100 güvenli olduğunu söyleyebilirim çünkü zaten Windows işletim sisteminin üreticisi Microsoft.
 

Geri
Yukarı