Kurulum esnasında şu durumu gözden kaçırdım, ancak telafi edilebilecek bir şey. Benim kullandığım ISO 21H2'ydi. Ancak bu 22H2 Windows 10'da kurulamadığı anlamına gelmez. Bundan önce attığım konuda 22H2 Windows 11'i de aynı şartlarda kurmuştum hatta.
Eğer inanmıyorsanız güveninizin artması için test edebilirsiniz. ISO'nun SHA değerini de paylaşacaktım lakin
bu bağlantıda Windows 10 için direkt ISO indirme sayfası yok. Eskiden vardı, neden kaldırdılar bilmiyorum. Bu arada dediğiniz gibi kurulumu hiçbir bloat müdahelesi olmadan, hiçbir regedit'ten ayar değiştirmeden normal bir kullanıcı gibi yaptım
.. ve sonuç 50-60GB çıkmadı
Üstüne üstlük şuan kendi kullandığım 22H2 Windows'ta da C:\Windows dizininin boyutu 25GB.
Program Files klasörlerini eklemem mümkün değil çünkü içerisinde Adobe programlarından tutun, Steam oyunlarına kadar her şey var. Bu yüzden bunu geçerli bir kanıt saymadım.
Bu driverlar dahil boyut bu arada. Yine de sanal makinede de kurup videoya aldım, linki aşağıda. Kurulum kısmını 2x ile izlemenizi tavsiye ederim.
YouTube'un video yükleme kısmı gereği şuan işleniyor ancak zamanla açılır.
@Emir M.,
@OnurOfc ve
@Technomancer18 hocalarım, buyrun. Bunu istediğiniz sürümde deneyebilirsiniz, sonuç değişmeyecek.
Amacım bu konudaki
bana göre doğru olan bilgileri insanlarla paylaşmak. Eğer başka bir amacım olsaydı 20 dakika kayıt alıp onu YouTube'a yüklemekle uğraşmazdım. Umarım yeterince ikna edici olmuştur.
İyi sosyaller!
Düzenleme: Kafam daha da karıştı. Aslında EMD hocam da Windows'un 20-25GB yer kapladığı söylüyormuş zamanında, hatta benim Windows 11'i sanal makinede denediğim ve 20GB alan kapladığını söylediğim mesajı beğenmiş. Ben anlamadım ki nasıl yayıldı bu 60GB'lık Windows muhabbeti.
Sanırım yanlış anlaşılma oldu, neyse bunu bilen bir kişinin daha olması sevindirici. Kaantpctts hocam da kendisi daha sonra belirtti zaten. 1-2 kişi harici ikna olmayan kişi kalmadı