Windows 10 Kaydırma Çubuğunun Kendiliğinden Kayma Sorunu

Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Endüstri Mühendisi
İyi forumlar. Sorunum Windows 10 güncellemesinden sonra oluştu. Kaydırma çubuğunun olduğu klasörlerde işlem yaparken aşağılara indiğimde belli bir saniye sonra kendiliğinden kaydırma çubuğu en yukarı çıkıyor. Özellikle müzik, fotoğraf gibi çok içerikli klasörlerde dolaşırken büyük sorun yaratıyor. Kullandığım cihaz Lenovo Z500. Intel 3230M işlemci, GT 740M ekran kartı, 8 GB DDR3 1600 MHz bellek. İşletim sistemi Windows 10 Single Language. @Recep Baltaş
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yardımcı olabilecek var mı?

Denedim sorun devam ediyor.

Sorunumu çözdüm. Başka bu sorunu yaşayanlar varsa yapmaları gerekenler tocuhpad yazılımını açmak ve sonrasında ekrana gelen Elan Smart-Pad yazılımından çoklu parmak sekmesine gelmek. Orada kaydırma bölümüne geçip etkinleştir yazısının yanındaki tiki kaldırıp uygula yapmak. Bunu yaptıktan sonra tekrar tiki işaretleyip uygulayı tıklayıp sorunu çözebiliriz. Ayrıca konudaki sorunum dışında dosyaları yeniden adlandırırken açık olan yazı yazdığımız yerin aniden kapanması sorunu da bu yöntem ile çözülmüştür.
1.png
2.png
3.png

Güncelleme ve ek bir açıklama olarak bilgisayarı her yeniden açtığımda sorunum yeniden baş gösterdi. Her açılışta bunu yapmak yerine başka bir çözümü var mı bu problemin? İnternet de hiç bir kaynak yok bu problem ile ilgili. Fare sürücüsünü yeniden kaldırıp kurdum, eski sürücüyü yeniden kurdum ve bios dahil her sürücüm güncel şuan. Sorun hem yatay kaydırma çubuğunda hemde dikey kaydırma çubuğunda oluşuyor. @MF

Konu güncelleme amacıyla sorunum halen devam etmekte bilgisini veriyorum. Bir bilgisi olan var mı? Sırf bu hata için Windows 10' dan vazgeçmek istemiyorum. @THE_MILLER

Güncelleme. Sorunum devam etmekte. Kesin bir çözümü yok mu bu sorunun? Bana oldukça sorun yaratıyor. @Asım Demir

Hangi sürücüyü kastediyorsunuz? Touchpad sürücüsünü söylüyorsanız zaten önceki sürümü yükleyip test ettim sorun devam etti.
O zaman Windows 10 içinden etkinleştirmeyi dener misin?
Başlat > Ayarlar > Cihazlar > Fare ve Dokunmatik Yüzey > Ek Fare Seçenekleri karşına çıkan ekrandan en sağda elan bölümde "Elan Smart-Pad" yazısının üstüne tıklayarak altındaki aygıtı etkinleştir.

O zaman Windows 10 içinden etkinleştirmeyi dener misin?
Başlat > Ayarlar > Cihazlar > Fare ve Dokunmatik Yüzey > Ek Fare Seçenekleri karşına çıkan ekrandan en sağda elan bölümde "Elan Smart-Pad" yazısının üstüne tıklayarak altındaki aygıtı etkinleştir.
Yukarıda attığım ekran görüntülerinden de belli olacağı üzere zaten aygıt etkin durumda. Aygıtı kapatıp sadece usb fare ile kullanmayı da denedim touchpad etkin olmasa dahi sorun devam etti.

@Uğur Ç.
Ben sana stabil çalışan kendi bilgisayarımda yaptığım sfc /scannow komutunu yönetici olarak çalıştırıp bitene kadar hiç bir başka uygulamayı çalıştırma ve bittikten sonra yeniden başlat. Benim stabil çalışan sistemde bile sorunlarlar buldu ve düzeltti.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı