Windows 10 Kernel Security Check Failure Mavi Ekran Hatası

samet 52

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, Windows 10 Pro kullanıyorum. Bilgisayar günde birkaç kez mavi ekran hatası veriyor ve kapanıp tekrar açılıyor. Hatanın çevrimiçi açıklaması ise ''kernel security check failure'' şeklinde yazıyor. Bu sorun Windows 8.1 işletim sisteminde de oluşmuştu ama temiz bir formattan sonra sorun giderilmişti. Ancak Windows 10'u temiz format atmama rağmen sorun devam ediyor. Ram, hard disk vs hata denetimi yaptım herhangi bir sorun algılanmadı. Zaten önceki sistemler kurulu olduğunda(Windows 7,8 ve 8.1 gibi) bu hata meydana çıkmıyor. Sadece Windows 10'da bu sorunla karşılaşıyorum. Sorunun detaylarını gösteren resimleri ekledim. Ayrıca Minidump dosyasının linkini de aşağıda paylaştım.
Yandex.Disk
Bu konuda yardımcı olabileceğinizi düşündüğüm için sizi etiketledim
@MF @Murat5038

hata...jpg
hata.jpg

Son düzenleme:
Sabırsız olmayın bu işlem uzun sürebilir. Bitirilemiyorsa, sabit diski bozuk kesim (bad sector) için taramak gerekir. Sonuçları paylaşın.

sonuç

Checking file system on C:
The type of the file system is NTFS.
A disk check has been scheduled.
Windows will now check the disk.
Stage 1: Examining basic file system structure ...
170752 file records processed. File verification completed.
3442 large file records processed. 0 bad file records processed.
Stage 2: Examining file name linkage ...
239412 index entries processed. Index verification completed.
0 unindexed files scanned. 0 unindexed files recovered to lost and found.
Stage 3: Examining security descriptors ...
Cleaning up 845 unused index entries from index $SII of file 0x9.
Cleaning up 845 unused index entries from index $SDH of file 0x9.
Cleaning up 845 unused security descriptors.
Security descriptor verification completed.
34331 data files processed. CHKDSK is verifying Usn Journal...
37626192 USN bytes processed. Usn Journal verification completed.
Stage 4: Looking for bad clusters in user file data ...
170736 files processed. File data verification completed.
Stage 5: Looking for bad, free clusters ...
36040718 free clusters processed. Free space verification is complete.
Windows has scanned the file system and found no problems.
No further action is required.
204798975 KB total disk space.
60271832 KB in 132537 files.
82740 KB in 34332 indexes.
0 KB in bad sectors.
281527 KB in use by the system.
65536 KB occupied by the log file.
144162876 KB available on disk.
4096 bytes in each allocation unit.
51199743 total allocation units on disk.
36040719 allocation units available on disk.
Internal Info:
00 9b 02 00 df 8b 02 00 c2 76 04 00 00 00 00 00 .........v......
34 01 00 00 23 09 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 4...#...........
Windows has finished checking your disk.
Please wait while your computer restarts.

Tekrar merhaba, öncelikle Daemon Tools Ultra yazılımını kaldır. Daha sonra aşağıda bağlantısını verdiğim Intel yonga seti kurulum dosyasını bilgisayarına indir klasöre çıkart. Sonra Win+R tuşlarına basarak çalıştır penceresini aç. Dosyayı çıkardığın klasörde, SetupChipset adlı bir dosya var. Bu dosyayı fare ile tutup, çalıştır penceresindeki adres satırına doğru sürükle (Bu satırda daha önceden yazmış olduğun bir şeyler varsa mutlaka önce onu temizle). Dosyayı buraya sürüklediğinde dosyanın bulunduğu yol adres satırında görünecektir. Şimdi adres satırının en sonuna gel bir boşluk bırak, -overall yaz ve Tamam diyerek kurulumu yap. Bilgisayarı yeniden başlat. Tekrar mavi ekran hatası alırsan yeni döküm dosyalarını paylaş, inceleyeyim.

Not: Driver Booster benzeri yazılımları kullanmanı tavsiye etmem. Deneyimsiz bir kullanıcıysan faydadan çok zarar getirir. Lenovo, bilgisayarınız için Win10 desteği veriyor, sürücülerini oradan güncelleyebilirsin (Win10 64bit seçmelisin ve Intel chipset sürücüsü ise aşağıda bağlantısını verdiğim olsun).

LENOVO Destek sayfası: Laptops and netbooks :: Lenovo Y Series laptops :: Y70 70 Touch Notebook Lenovo - Lenovo Support (TR)

Intel Chipset 10.1.1.13: MEGA

Hocam dediklerinizin aynısını uyguladım.Sonra Pot player'ı kaldırdım yeniden yükledim yine aynı mavi ekran hatası verdi. Ben driverları Lenovo'nun kendi sitesinde de indirdim fayda etmedi. Driver booster yerine Driver Pack Solution kullanıyorum.Bazen daha güncel driver oluyor.Kullandığım bir sürü programı daha yüklemedim bu hatayı çözünceye kadar.

Hocam galiba sıkıntı şu exe dosyasında
Adsız.png

Dll Suite programı ile buldum C:\WINDOWS\System32\ de dosya ile değiştirirsek düzelebilir. ntoskrnl.ex_ bu minidump tan bakmıştım...

format cd veya usb pc ye tak. Ayarlar/Güncelleştirme ve güvenlik/Kurtarma /Gelişmiş Başlangıç/Şimdi Yeniden başlat

Sorun çözüldü diye yazmıştım aynı sorun devam ediyor...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı