Windows 10 Key için satıcı önerisi

Mak Key: Bir lisansı birden fazla bilgisayarda kullanabilirsin. Patlama olasılığı yüksek bence.
OEM Key: Tek kullanımlıktır. Etkinleştirdiğiniz anda başka bilgisayarda kullanılamaz. Anakart değişmediğiniz sürece sizindir. Format attıktan sonra tekrardan girmeniz gerekmez internete bağlandığı anda etkinleşir.
Retail Key: Bir kere etkinleştirdiğinizde başka bilgisayar kullanamaz. Format sonrası yine internete bağlandığı anda etkinleşir OEM gibi. Tek farkı Retail Key'i bilgisayarınızdan kaldırdığınızda başka bilgisayara kullanabilirsiniz. Yani Retail Key'i başka bilgisayara taşıma şansınız var. Bulabiliyorsanız Retail alın. OEM'de olabilir. Anakart değişmediği sürece sizin olur. Mak olanı almayın. Patlama olasılığı çok yüksek.
Yazılımbudur ve lisansbudur ikisi aynı site galiba geçen mail attım. Retail Key lazım dedim. 120 liralık olan lisans Retail dedi. Diğerleri mak sanırım. Alırken OEM mi Retail mi mak mı olduğunu sorunuz.

Gittigidiyor'dan bakıyorum şu an ama hiçbirinde hangi tür olduğu yazmıyor ki maalesef.
Edit: Düzenleme yapmışsınız teşekkür ederim. Gitti gidiyordan almak mantıklı mı?

Gittigidiyor'dan bakıyorum şu an ama hiçbirinde hangi tür olduğu yazmıyor ki maalesef.
Edit: Düzenleme yapmışsınız teşekkür ederim. Gitti gidiyordan almak mantıklı mı?

Yazılımbudura mail atın OEM veya Retail almak istiyorum diye hangisi olduğuna dair bilgi verir misiniz derseniz size söylerler. Veya Amazon'da da satanlar var önce mesaj atın. Sonra lisansı aldığınızda kontrol edin. Yanlış lisans ise Amazon'a iletin para iadesi aldım ben bu şekilde.

Yazılımbudura mail atın OEM veya Retail almak istiyorum diye hangisi olduğuna dair bilgi verir misiniz derseniz size söylerler. Veya Amazon'da da satanlar var önce mesaj atın. Sonra lisansı aldığınızda kontrol edin. Yanlış lisans ise Amazon'a iletin para iadesi aldım ben bu şekilde.

Kontrol faslını nasıl yapacağız? Kusuruma bakmayın bilgim yok da.

Kardeş bana mail adresini ver ben sana beleş bir tane mak Key vereyim. Satıcının birinden Retail diye aldım mak çıktı. Kendim başka bir Retail Key kullanıyorum. Patlayana kadar kullan. (Forum kurallarını çiğnemiş oluyorsam lütfen uyarın.)

Sağol dostum gitti gidiyordan alacağım sımdı 15 TL'ye :)

İyi de mak Key'in korsan keylerdeb farkı ne o zaman? Bana OEM'de mantıklı gelmiyor 1000TL'e sattığı lisansı neden başkasına 10TL'te sattırsın ki?

İyi de mak Key'in korsan keylerdeb farkı ne o zaman? Bana OEM'de mantıklı gelmiyor 1000TL'e sattığı lisansı neden başkasına 10TL'te sattırsın ki?

OEM Key'in amacı şudur. Microsoft OEM lisansa destek vermez. Bilgisayar üreticilerine Windows'u orijinal kullanması için verir. Microsoft destek vermez. Desteği bilgisayarı aldığınız firma verir. Bu yüzden ucuz. Orjinal lisansta ise Microsoft size her türlü desteği verir. Başka bilgisayara da taşıyabilirsiniz. Orjinal Microsoft kullanıpta Microsoft'tan destek alan var mı bilmiyorum :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı