rownes
Centipat
Mak Key: Bir lisansı birden fazla bilgisayarda kullanabilirsin. Patlama olasılığı yüksek bence.
OEM Key: Tek kullanımlıktır. Etkinleştirdiğiniz anda başka bilgisayarda kullanılamaz. Anakart değişmediğiniz sürece sizindir. Format attıktan sonra tekrardan girmeniz gerekmez internete bağlandığı anda etkinleşir.
Retail Key: Bir kere etkinleştirdiğinizde başka bilgisayar kullanamaz. Format sonrası yine internete bağlandığı anda etkinleşir OEM gibi. Tek farkı Retail Key'i bilgisayarınızdan kaldırdığınızda başka bilgisayara kullanabilirsiniz. Yani Retail Key'i başka bilgisayara taşıma şansınız var. Bulabiliyorsanız Retail alın. OEM'de olabilir. Anakart değişmediği sürece sizin olur. Mak olanı almayın. Patlama olasılığı çok yüksek.
Yazılımbudur ve lisansbudur ikisi aynı site galiba geçen mail attım. Retail Key lazım dedim. 120 liralık olan lisans Retail dedi. Diğerleri mak sanırım. Alırken OEM mi Retail mi mak mı olduğunu sorunuz.
Gittigidiyor'dan bakıyorum şu an ama hiçbirinde hangi tür olduğu yazmıyor ki maalesef.
Edit: Düzenleme yapmışsınız teşekkür ederim. Gitti gidiyordan almak mantıklı mı?