Windows 10 Kmode Exeption Not Handled Mavi Ekran

SuperMarioo

Centipat
Win 10 Pro 1050 Ti i7 8700 ve ASUS Z370A PRO 8 GB RAM. Her oyuna girdiğimde mavi ekran hatası alıyorum. Mini Dump dosyalarını paylaşıyorum. Bilen birisi yardımcı olabilir mi? Mini Dump RAR'ının linkini atıyorum.

Windows'u güncelleyin. Vanguard'ı kaldırın ve diskinize HD Tune ile (quick scan ayarı kapalı halde) hata ve sağlık taraması yapın. Ayrıca Memtest de yapın.

Windows'u güncelleyin. Vanguard'ı kaldırın ve diskinize HD Tune ile (quick scan ayarı kapalı halde) hata ve sağlık taraması yapın. Ayrıca Memtest'de yapın.

HD Tune taramalarından sağlıklı bir şekilde geçti. Vanguard'ı sildim. Memtest sonuçları da hatasız görünüyor. Güncellemeleri yapayım dedim. 0x80073712 güncelleme hatasıyla karşılaştım onu Microsoft forumunda aradım. Orada hizmetlerden Windows Update aç kapat diyordu. Onu yaptım tekrar denedim yine aynı sorun cmd.exeden DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth ve DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth kodlarıyla işlem yapmadı denedim modül hatalı veya bozuk hatası aldım.
Şu an ThrottleStop 9.2'yi indirip Intel Turbo Boost'u kapadım ve sorunum düzeldi. Oyuna giriyorum bir şey yok. Sonuç olarak işlemci mi bilgisayarı aldığım günden beri kullanırken farkında olmadan sürekli 4.6 GHz'de overclocklu kullanmış olmam. Böyle bir sorun yaratır mı?

Yaratacağını sanmıyorum. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow komutunu girmeyi deneyin, belki yardımı dokunabilir. Sorununuz devam ederse de bu mesajımdan sonra yazın.

Yaratacağını sanmıyorum. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow komutunu girmeyi deneyin, belki yardımı dokunabilir. Sorununuz devam ederse de bu mesajımdan sonra yazın.

sfc/scannow komutunu kullandığımda ekteki gibi bir şeyle karşılaşıyorum. Sabah açmayı denediğimde bilgisayar oturum kullanıcı şifresini girdikten sonra mavi ekran veriyor sürekli şu an BIOS'tan Turbo Boost Technology kapatıp yeni açmış bulunmaktayım. k_mode_expection mavi ekran hatasına devam ediyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-10-03 at 12.16.21 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-10-03 at 12.16.21 (1).jpeg
    54,5 KB · Görüntüleme: 45
Yine bellek hatası görüyorum. Anakartınızın modeli nedir? Dosyalardan ulaşamıyorum, keza Asus'un Z370-A PRO diye bir kartı yok. MSI'ın var.

Belleğin soldan ikinci slota takılı olduğundan emin olun. Memtest göstermemiş olabilir ama bellekte sorun var. Zaten belirttiğim slotta ise belleği değiştirin, böylece sorununuz çözülecektir.

Yine bellek hatası görüyorum. Anakartınızın modeli nedir? Dosyalardan ulaşamıyorum, keza Asus'un Z370-A PRO diye bir kartı yok. MSI'ın var.

Belleğin soldan ikinci slota takılı olduğundan emin olun. Memtest göstermemiş olabilir ama bellekte sorun var. Zaten belirttiğim slotta ise belleği değiştirin, böylece sorununuz çözülecektir.
Evet. Yanlış yazmışım msı olucak. Dediğiniz gibi doğru slotta şuan yanlış slota takmam durumunda pc açılırken msı uyarıyor. Tek ram kullanıyorum. 8 GB ram siparişi çektim 2 güne kadar elimde olur. Deneyip size bilgi vereceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı