Windows 10 "Kritik Hata: Başlat menünüz çalışmıyor." hatası

zValiant

Kilopat
Yer
İzmir
Merhaba, durduk yere başlat menüsü çalışmamaya başladı. Hesap makinesi ve Microsoft Store gibi uygulamalar da açılmıyor. Nasıl düzeltebilirim? Format atardım da sıkıldım artık format atıp bütün uygulamaları en baştan yüklemekten her ay bir sıkıntı çıkıyor bilgisayarda.
1675762692438.png

Sistem:
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad Q9400 4 çekirdek.
  • Ekran kartı: ASUS NVIDIA GeForce GT630 2 GB.
  • RAM: Kingston 8 GB DDR3 1333MHz.
  • Depolama: 2 adet 250GB HDD.
  • Anakart: MSI G41M-P33 Combo.
  • İşletim sistemi: Windows 10 Pro 64-bit 22H2.

Yeni bir Windows kullanıcı profili oluşturun ve oradan girin. Sonra ortak klasörlerden kusurlu oturumunuzdaki dosyaları yeni profilinizin hafızasına aktarın.

Bu sorununuzu çözecektir. Yeni bir oturum açmak istemiyorsanız şu yolu deneyebilirsiniz.

Arama bölümünden Powershell'i aratın. Ve Yönetici olarak çalıştırın. Mavi arka planlı
Powershell penceresi faal iken şu komutu verin.

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Sonra Enter'a basın. Komutun tamamlanmasını bekleyin ve PC'nizi restart edin.

Bu umarım sorununuzu çözer fakat kesin bir metot olduğunu söyleyemem.

Eğer bir netice alamazsanız mutlaka Sistem Geri Yükleme yapın. En güvenilir solüsyondur.

Yeni bir Windows kullanıcı profili oluşturun ve oradan girin. Sonra ortak klasörlerden kusurlu oturumunuzdaki dosyaları yeni profilinizin hafızasına aktarın.

Bu sorununuzu çözecektir. Yeni bir oturum açmak istemiyorsanız şu yolu deneyebilirsiniz.

Arama bölümünden Powershell'i aratın. Ve Yönetici olarak çalıştırın. Mavi arka planlı
Powershell penceresi faal iken şu komutu verin.

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Sonra Enter'a basın. Komutun tamamlanmasını bekleyin ve PC'nizi restart edin.

Bu umarım sorununuzu çözer fakat kesin bir metot olduğunu söyleyemem.

Eğer bir netice alamazsanız mutlaka Sistem Geri Yükleme yapın. En güvenilir solüsyondur.
Sistemde 2 tane hesap kullanıyoruz ikisinde de aynı sorun var. Oturumla bir alakası olduğunu sanmıyorum. Ayrıca yazdığınız komutu da denedim "Veritabanı disk imajı hatalı." diye hata veriyor.

Bunlara ek ses sürücüsü gibi bazı programlar çalışmamaya başladı. Format atarak çözdüm, konu kapanabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı