Windows 10 kulaklıkları tanımıyor

Aalkan

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
Gigabyte Nvidia Geforce GTX 1650 Super
Anakart
Gigabyte B450M S2H
Merhaba,

Birkaç gün önce ikinci el bir kasa aldım ve Windows 10 kurdum. Ardından bir de kulaklık aldım fakat kulaklığı hiçbir şekilde bilgisayara gösteremiyorum. Kulaklık arızalı değil, laptop üzerinden deneme yaptım. Yerli ve yabancı forumları ve rehberleri inceledim orada yazan hemen hemen her şeyi uyguladım yine de olmadı.
  • Kulaklığın bağlantısını kasa üzerindeki kısımdan da denedim, anakarttaki kısımdan da denedim fakat hiçbir şekilde görmedi.
  • Portların bozuk olmadığına da eminim, bilgisayarı almadan önce kulaklıkla da deneme yapmıştım.
  • Anakartıma uygun Realtek Driver'ını yüklediğim zaman yüklüyor gibi gözüküyor, bilgisayar yeniden başlıyor fakat aygıt yöneticisinde gözükmüyor. (Uyumlu driver olduğuna eminim)
  • Windows Update üzerinden tüm driverları güncelledim, üzerine bir de Driver Booster programı yardımıyla tekrar teyit ettim tüm driverların güncel olduğunu.
  • Windows'a ait ses sorunlarını düzeltme kısmı zaten işe yaramıyor.
Önemli olduğunu düşündüğüm kısımların ekran görüntülerini de buraya bırakıyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    5,4 KB · Görüntüleme: 14
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    12,6 KB · Görüntüleme: 13
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    12,6 KB · Görüntüleme: 13
  • Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    31,3 KB · Görüntüleme: 12
  • Ekran Alıntısı4.PNG
    Ekran Alıntısı4.PNG
    17,4 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın ses çipi zarar görmüş olabilir. Normalde yaptığınız işlemlere gerek kalmadan kulaklığa ses gelmesi gerekiyordu.

sorununuz düzelmezse Usb formatında basit ya da harici gelişmiş bir ses kartı alabilirsiniz.

Dediğiniz gibi çözülebildiğini bilmiyordum. Denedim, oldu çok teşekkür ederim. 100 liralık basit bir dönüştürücü (ses kartı) ile problemi hallettim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı