Windows 10 kullanabilir RAM 4 GB olma sorunu

uzmankaynak

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar özellikleri:
  • AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor 3.5GHz
  • 8GB RAM (kullanılabilir miktar: 3,96GB)
  • 64bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci
  • AMD R9 Radeon 200 ekran serisi kartı

Windows 10'a windows 7 den yükseltmiştim.

Windows SSD içinde yüklü yerel disk C 120GB.

-Denediğim çözümler-

32bit ise 64 yapma:
zaten 64 bit
Driver güncelleme: Driver Booster 3 ile hepsini oto güncelledim. Ayrıca Windows dahil her şey güncel.
BIOS güncelleme: Gigabyte programıyla güncelledim. BIOS'ta 8 GB RAM var gözüküyor.
MSconfig'den tiki kaldırma: Zaten kalkık. Tiki açıp 8000 falan yazdım BIOS'taki rakımı da denedim 8192 falan. Restart attıktan sonra otomatik 3900'lere dönüyor. O yüzden kaldırdım tiki gene.
RAM slotlarının yerini değiştirme: 1-3 1-2 falan denedim hepsini işe yaramadı. Birbiri yerine de taktım olmadı.
Windows sıfırlama: Windows 7 artıklarını sildiğim için geri yükleyemiyorum. Windows 10 sıfırlayayım belki olur dedim, Windows 10 tekrar yüklendi ama olmadı. Her şeyi silip sıfırlamıştım.
Bilgisayarcıya götürmüştüm. Format atıp Windows 7 yükleyelim belki olur dedi. Windows 10'un işletim sisteminden dolayı olduğunu düşünüyor. İlk defa böyle bir şey görmüş.

-Ekstra başka sorunlar-
belki bunlarla alakası vardır:
PC'den arada sırada vızz sesi geliyor, kasaya dokununca susuyor. Büyük oyun yüksek özelliklerle açınca çok yüksek ses geliyor AMD işlemciden.

Windows 10'u sıfırladım şimdi buradayım. Sıfırlamadan önce sistem bellek denen 1GB'a ulaşan şey ile uğraşıyordum. Bellek boşta iken toplam 2.2 GB yiyordu. Sıfırladıktan sonra şu an 1.6 GB Chrome ile beraber. Chrome 400-500 yiyor. Bu sistem belleği önceden kapatmıştım 0,1 mb oluyordu en fazla. Şimdi sıfırlayınca gene artar mı bilmiyorum ama şu an inik. Artarsa gene kapayacağım.
Bilgisayarcıya götürme sebebim PC kapanmıştı, açılmıyordu. Ekran kartında bir çekirdek yanmış değiştirdim dedi, 100 TL aldı. İşlemciden gelen vızz sesine bakmadık.

Bendede aynı sorun var windows 7 idi 10 yaptım yok 32 bit 64 nasıl yapıcam bilmyorum
msconfig denedim 2120 geri dönüyor dediğin gibi başka Ram taktım ramları degistrdim farkı 4 gb ram taktım digerlerini çıkardım 4 2.46 kullanıyor 8 taktım 2.46 sını kullanıyor nasıl düzelticez yeni almak zorundayız illa

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı