Çözüldü Windows 10 kurarken "UEFI Only Media" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mRekt

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, bir şeyi denemek için bilgisayarıma Windows 7 kurdum. Windows 7 kurunca USB'yi görmediği için internet driveri vesaire kuramadım ve tekrar Windows 10 kurmak istedim.

Her zamanki gibi GPT bir şekilde Windows 10 format flash belleği hazırladım. Birinci sorun: Boot menüsünde flash bellek UEFI olarak gözükmüyor. İkinci sorun ise: Boot menüsünden flash belleği seçip format atmak isterken böyle bir hata alıyorum.

Daha sonra MBR bir şekilde Rufus üzerinden ISO dosyamı MBR olarak yazmayı denedim ama ISO imajı ayrıştırma hatası aldım. Farklı bir Windows 10 ISO'su denedim yine aynı hata. Sonra Linux ISO'su deneyince MBR yapabildim. Bu sefer bilgisayara gidip Boot edip format atmayı deneyince de "error file '/boot/grub/i386-pc/normal.mod not found diye bir hata alıyorum. İnternetten hangi videoyu da izlesem olmadı, yapamadım. Arkadaşlar, bu bilgisayara Windows 10 nasıl kurabilirim? Eğer Windows olmazsa nasıl Linux kurabilirim?

• i5 9400F işlemci
  • MSI H310M PRO M.2 Plus
  • 8 GB RAM
  • 1TB hard disk
  • Ekran kartı MSI Armor RX570 4 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun olmaması lazım. Alınabilir. Eğer çözülmezse seninle Zoom görüşmesi yapmak istiyorum.

Olur abi, uyar bana. Bugün senden cevap bekledigim için almadim, yarin gidip alacagim. UEFI olarak hazirlayip, sonuclari bildiririm. Olmadi Zoom'dan gorusme yapariz.

@Recep Baltaş Recep abi, simdi aldim flash bellegi. Windows'un kendi sitesindeki Media Creation Tool araciyla USB flash bellek hazirladim. Ayni sekil F11 Boot menusunde UEFI'de gozukmuyor, sadece CSM'de gozukuyor. CSM yaparak Boot menusunden flash bellegi secince de boyle bir hata aliyorum:

IMG_20210521_150919.jpg

Yani ayni sekil yine flash bellegi gormuyor. Simdi Rufus ile eski tip ve yeni tip kurulum deneyecegim, sonuclari yazarim. Bu arada Kioxia marka USB aldim, Toshiba kalmamisti.

Arkadaşlar cozdum sorunu, Allah'a sukurler olsun. Flash bellegi hazirladigim PC'de sorun varmis. İş yerinde kullandigimiz PC'den flash bellek hazirlayinca oldu.

@Recep Baltaş cozdum abi sorunu, her şey için minnettarim abi.
Su konu bi' hallolsun var ya, forumda bir konu acip, bircok kisiye oyun hediye edecegim.

Yazdın mı USB'yi?

Kusura bakma abi, görmemişim. Şu an indiriyorum ISO'yu indirince hemen yazip sonuclari bildireceğim.

Yazdın mı USB'yi?

Ben gercekten sanssiz bir adamim ya, laptopun bataryasi gidik oldugu için sarjda calisiyor sadece. Simdi Rufus ile yazdirirken sarj kablosuna bastigim için kapandi. Ve simdi o ne idugu belirsiz marka USB dedigim USB'nin RAW oldugunu ve bicimlendiremedigimi gordum. Neyse SanDisk'e yazmayi deneyeyim.

Eger o da olmazsa, yeni USB siparis ederim. SanDisk marka olmayan.

Recep abi, bozulan flash bellegi duzeltmeye calisiyordum, olmadi. Simdi SanDisk'e dondum MBR olarak mi yazayim, GPT olarak mi?

Su anda GPT olarak yazdiriyorum, olmadi MBR olarak da denerim.

Son edit: 21H1 ISO'su ile de hiçbir şey değişmedi. Şimdi direk Rufus kullanmadan dosyaları kopyalayıp USB'ye atacağım. Bakalım ne olacak.

Rufus kullanmadan atmama rağmen başlıktaki hatayı aldım. Rufus kullanmama rağmen bu medya Rufus ile oluşturuldu diyordu, garip.

Konuya birden atlamış gibi olacağım ancak benim bir önerim olacak. Ben en son bilgisayarımı satarken format atmıştım. Format atarken Windows Media creation Tools diye bir araç vardı. O araç direk Windows 10'u yükleyip her şeyi hazır hale getiriyordu. Bende çok bilmiyordum format olaylarını ancak o tool çok işime yaramıştı. Hatam olduysa affola. Çok saçma bir tavsiye vermişte olabilirim ancak ben sorunumu o şekilde çözmüştüm. Yazmak istedim belki yararım olur diye...

Rufus ile belleği formatlayabilirsin. Belleği formatlamadan iş yapmaya kalkıyorsun. Kafana göre bir şeyler yapıyorsun.

İlk olarak GPT olarak yazdirdim basliktaki hatayi aldim. İkinci olarak MBR olarak yazdirdim ve bootmgr is missing hatasi aldim. Baktim ayni hatalari aliyorum, ben de flash belleği FAT32 olarak bicimlendirip direk dosyalari icine atmayi denedim. Bu durumda yine basliktaki hatayi aldim. Yapacak baska bir şey varsa yapayım abi.

Konuya birden atlamış gibi olacağım ancak benim bir önerim olacak. Ben en son bilgisayarımı satarken format atmıştım. Format atarken Windows Media creation Tools diye bir araç vardı. O araç direk Windows 10'u yükleyip her şeyi hazır hale getiriyordu. Bende çok bilmiyordum format olaylarını ancak o tool çok işime yaramıştı. Hatam olduysa affola. Çok saçma bir tavsiye vermişte olabilirim ancak ben sorunumu o şekilde çözmüştüm. Yazmak istedim belki yararım olur diye...

Reis selam, oncelikle hiç sacma degil yazdigin, aksine mantikli. Yararin olacagini dusunerek yazman bile benim için yeter. Cunku cogu kisi bunu bile yapmadi. Oncelikle yazdigin için teşekkür ederim. Fakat Media creation Tools ile yazdirdigimda nedendir bilinmez hiçbir tepki olmadan beni Windows 7 seceneklerine yolluyor. Safe moda alma gibi. Ben de anlamadim.

GPT olarak yazdırınca başlıktaki hatayı alıyorsa Boot menüde önünde UEFI olan belleği seçmen gerek. Boot menüde neyi seçince alıyorsun hatayı? Boot menünün USB takılı iken tek bir fotosunu bile paylaşmadın sanırım?

Paylastim abi, simdi atacagim tekrar. GPT olarak yazdirinca da onune UEFI gelmedigi için anakarti UEFI yapinca flash bellek Boot menusunde de BIOS'ta da gozukmuyor.

downloadfile.jpg

Boot menusunde gozukmedigi için CSM olarak aciyorum ve o hatayi aliyorum.

Sence USB ile alakali olabilir mi abi? Yenisini siparis edeyim mi?

F11 Boot menü. MBR olarak yazınca Boot mgr missing mi alıyordun?

SanDisk yerine başka bir USB bellek ile denemende fayda var.

Evet MBR ile yazinca o hatayi aliyordum. Diger flash bellegim RAW oldu, onu kaybettik. Artik yeni flash bellegi siparis verecegim ve gelmesini bekleyecegim. Yapacak bir şey yok.

@Recep Baltaş Recep abi, simdi disari cikacagim flash bellek almak için. A101'de Toshiba ve Kioxia markalarinin 32 GB'lik flash belleklerinin oldugunu gordum.

Bu markalar sorun cikarir mi? Bunlardan alsam bir sorun cikar mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı