Çözüldü Windows 10 kurarken "UEFI Only Media" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mRekt

Decapat
Katılım
7 Ocak 2021
Mesajlar
610
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, bir şeyi denemek için bilgisayarıma Windows 7 kurdum. Windows 7 kurunca USB'yi görmediği için internet driveri vesaire kuramadım ve tekrar Windows 10 kurmak istedim.

Her zamanki gibi GPT bir şekilde Windows 10 format flash belleği hazırladım. Birinci sorun: Boot menüsünde flash bellek UEFI olarak gözükmüyor. İkinci sorun ise: Boot menüsünden flash belleği seçip format atmak isterken böyle bir hata alıyorum.


Daha sonra MBR bir şekilde Rufus üzerinden ISO dosyamı MBR olarak yazmayı denedim ama ISO imajı ayrıştırma hatası aldım. Farklı bir Windows 10 ISO'su denedim yine aynı hata. Sonra Linux ISO'su deneyince MBR yapabildim. Bu sefer bilgisayara gidip Boot edip format atmayı deneyince de "error file '/boot/grub/i386-pc/normal.mod not found diye bir hata alıyorum. İnternetten hangi videoyu da izlesem olmadı, yapamadım. Arkadaşlar, bu bilgisayara Windows 10 nasıl kurabilirim? Eğer Windows olmazsa nasıl Linux kurabilirim?

  • i5 9400F işlemci
  • MSI H310M PRO M.2 Plus
  • 8 GB RAM
  • 1TB hard disk
  • Ekran kartı MSI Armor RX570 4 GB
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun olmaması lazım. Alınabilir. Eğer çözülmezse seninle Zoom görüşmesi yapmak istiyorum.

Olur abi, uyar bana. Bugün senden cevap bekledigim için almadim, yarin gidip alacagim. UEFI olarak hazirlayip, sonuclari bildiririm. Olmadi Zoom'dan gorusme yapariz.

@Recep Baltaş Recep abi, simdi aldim flash bellegi. Windows'un kendi sitesindeki Media Creation Tool araciyla USB flash bellek hazirladim. Ayni sekil F11 Boot menusunde UEFI'de gozukmuyor, sadece CSM'de gozukuyor. CSM yaparak Boot menusunden flash bellegi secince de boyle bir hata aliyorum:

IMG_20210521_150919.jpg

Yani ayni sekil yine flash bellegi gormuyor. Simdi Rufus ile eski tip ve yeni tip kurulum deneyecegim, sonuclari yazarim. Bu arada Kioxia marka USB aldim, Toshiba kalmamisti.

Arkadaşlar cozdum sorunu, Allah'a sukurler olsun. Flash bellegi hazirladigim PC'de sorun varmis. İş yerinde kullandigimiz PC'den flash bellek hazirlayinca oldu.

@Recep Baltaş cozdum abi sorunu, her şey için minnettarim abi.
Tamadır hocam. Fişten çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin. Ayarları kontrol edin. Muhtemelen UEFI Mod`da olacak.
 
Tamadır hocam. Fişten çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin. Ayarları kontrol edin. Muhtemelen UEFI Mod'da olacak.

Hocam ben direkt BIOS'tan sıfırladım. Şimdi o dediğiniz ayarları yapıp fişten çekme işlemini yapayım. Ayrıca donanım konusunda pek iyi değilim, BIOS pilini nasıl sökebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır hocam. Böyle bir deneyin. Olmazsa, denersiniz. Bazı anakartlarda ekran kartının altında kalabiliyor.
 
Menüden resetleme sonrasında olmadı mı?
 
Menüden resetleme sonrasında olmadı mı?

Olmadı hocam BIOS pilini çıkarmak istedim ama ekran kartının altında kalmış. Aslında bir Ethernet driveri kurabilsem direk Windows 10'a geçireceğim ama USB`mi görmüyor, Windows 7 CD`de takamıyorum. Bu bilgisayara Ethernet driveri kurabilir miyim hocam?
Menüden resetleme sonrasında olmadı mı?

Hatta hard diski de çıkarıp taktım o da olmadı.
 
Windows 7 için var gözüküyor. Buradan LAN sürücüsüne ulaşabilirsiniz. BIOS`u resimde işaretlediğim pinlerden de resetleyebilirsiniz. Yine fişten çekik olsun. 10 saniye kadar birleşik kalsın.
MSI H310.PNG
 
Windows 7 için var gözüküyor. Buradan LAN sürücüsüne ulaşabilirsiniz. BIOS'u resimde işaretlediğim pinlerden de resetleyebilirsiniz. Yine fişten çekik olsun. 10 saniye kadar birleşik kalsın.
Eki Görüntüle 1022332
Tamamdır hocam, yarın BIOS'u oradan sıfırlamayı yaparım. Fakat internet driveri ile alakalı sorun şu, Windows 7 flash belleği görmüyor.
Tamamdır hocam yarın BIOS'u oradan sıfırlamayı yaparım fakat internet driveri ile alakalı sorun şu Windows 7 flash belleği görmüyor.
Size de bu saatte hızlı cevaplar verdiğiniz için minnettarım, bir numarasınız hocam.
Tamamdır hocam yarın BIOS'u oradan sıfırlamayı yaparım. Fakat internet driveri ile alakalı sorun şu, Windows 7 flash belleği görmüyor.

Size de bu saatte hızlı cevaplar verdiğiniz için minnettarım, bir numarasınız hocam.
Selam @Yener K. hocam, nasılsınız? İyisinizdir umarım. Dediğiniz yöntemle BIOS'u sıfırlayıp dediklerinizi yaptım, sonuç hala aynı, hala flash belleği UEFI modda görmüyor. Bu arada günaydın.

@Enes3078 hocam bizim bir kafes dövüşü vardı ama onu boş verin, bana yardım edebilir misiniz bu konuda?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam i5 9400F işlemcim var, anakartım MSI H310M PRO M.2 Plus. 8 GB RAM ve 1TB hard diske sahibim. Ekran kartım da MSI Armor RX570 4 GB.


BIOS'u sıfırlayıp dediğiniz ayarları tekrar mı yapayım?
Bu sisteme Windows 7 kurma fikrini kim verdi sana? Bence ondan yardım istemelisin.

BIOS sıfırlama için:


32 Bit Windows 7 mi kurdun?

Belleği Rufus ile mi yapıyorsun? BIOS Boot ayarının da ekran görüntüsünü kaydet belleğe.

Boş işlerle uğraşırsan, boş sonuçlar elde edersin 👍
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı