Çözüldü Windows 10 kurarken "Windows NTFS olarak biçimlendirilen bir bölüme yüklenmelidir" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Vitoscalett4

Centipat
Arkadaşlar elimde eski bir laptop vardı ve Linux yüklemiştim zamanında, Windows 10 veya 8.1 yükleyip öyle kullanma kararı aldım ama bir türlü USB'yi görmüyordu bir hata veriyordu meğer eski bir sistem olduğu için UEFI desteklemiyormuş sistem. Bende GPT yerine MBR şeklinde USB'ye ISO dosyasını attım, bu sefer USB'yi okudu Windows kurulum ekranına girdim ama bu sefer de disklerle ilgili olan bölümden ileriye geçemiyordum ve şu hatayı alıyorum "Windows NTFS olarak biçimlendirilen bir bölüme yüklenmelidir" ne yapmalıyım USB'ye yazdırırken bir değişiklik yapmam gerek muhtemelen çünkü Linux yüklemeden önce Win8.1 de Windows 10 da kurmuşluğum vardı. Bu arada sistem bayağı eski biliyorum ama Windows 7 kurmak istemiyorum. Windows 10'da bu hatayı aldım şimdi de Win8.1 yükleyip denemek istiyorum Rufus ayarları normal mi? Belirtirseniz sevinirim.

Belki bir ilgisi vardır diye sistem bilgileri.
Dell Vostro 1015.
Intel(R) Core (tm) 2 Duo CPU T6570 2.10GHz
2x2GB DDR2 800MHz RAM.
320GB HDD.

Dosya Ekleri

• resim_2023-05-02_172333564.png
    resim_2023-05-02_172333564.png
    23,9 KB · Görüntüleme: 103
Disk bolumlerini silin.

Win8.1 yükledim bu sefer anahtar olmadan ileri geçemedim Windows 10 yükleyip bunu deneyeceğim.

Ama sorun bununla alakalı olmamalı, disk biçimlendirme kısmında farklı bir şey mi yaptınız?

Diskin tüm bölümlerini sildiniz değil mi?

Hiçbir şey yapmadım hocam Windows 10'da ürün anahtarı girmeden geçebilmiştim şu an tekrar Windows 10 ISO yükleyip arkadaşın dediğini deneyeceğim.

Ama sorun bununla alakalı olmamalı, disk biçimlendirme kısmında farklı bir şey mi yaptınız?

Diskin tüm bölümlerini sildiniz değil mi?

Hayır hiçbir yeri silmedim hocam.

Merhaba,

Diski görüyorsunuz fakat kuruluma devam edemiyorsunuz diye düşünerek;

Linux kurarken ext4 veya farklı bir format ile biçimlendirmiş olabilirsiniz. Yeniden NTFS olarak biçimlendirmeyi denediniz mi ?

Arkadaşların da dediği gibi disk bölümlerinin tamamını silip yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz...

Merhaba,

Linux kurarken ext4 veya farklı bir format ile biçimlendirmiş olabilirsiniz. Yeniden NTFS olarak biçimlendirmeyi denediniz mi?

Arkadaşların da dediği gibi disk bölümlerinin tamamını silip yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz...

Açıkçası 2 yıl önce YouTube üzerinden bakarak kurduğum için hiçbir fikrim yok. Yeniden NTFS olarak nasıl biçimlendireceğimi de bilmiyorum eğer kastettiğiniz şey disk bölümündeki her şeyi silip yeniden oluşturmaksa şimdi ISO dosyasının yazdırılmasını bekliyorum onu deneyeceğim.

Merhaba,

Linux kurarken ext4 veya farklı bir format ile biçimlendirmiş olabilirsiniz. Yeniden NTFS olarak biçimlendirmeyi denediniz mi?

Diskleri silmeniz gerekiyor.

Teşekkür ederim sorun çözüldü ileri geçebildim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı