Windows 10 kurmak için 480GB SSD vs 1 TB SSD

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

aliipekmg12

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul,Beşiktaş
Daha fazla  
Meslek
Sushi Chef/Amatör Yayıncı
Üstte de yazdığım gibi Windows 10'u hangisine kurmak daha mantıklı? İkisi de neredeyse aynı özelliklerde bulunan SSD biri SanDisk diğeri ise Crucial markasının SSD'sidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üstte de yazdığım gibi Windows 10'u hangisine kurmak daha mantıklı? İkisi de neredeyse aynı özelliklerde bulunan SSD biri SanDisk diğeri ise Crucial markasının SSD'sidir.

Fark etmez, ikisi de iyi markalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
480 GB SanDisk alın hocam. Yanına 1 TB taşınabilir HDD alabilirsiniz. İşinizi fazlasıyla görecektir.
SSD'lere gündelik işler dışında fazla sil yaz yapmamanızı öneririm. Ekstradan bir harddiskiniz varsa depolama, oyunlar gibi birçok şeyi HDD'ye atabilirsiniz.

İkiside benim elimde var hangisine kurmak daha mantıklı olur diye soruyorum. 1Tb Sandisk 480 GB Crucial

İkisi de benim elimde var, hangisine kurmak daha mantıklı olur diye soruyorum. 1 TB olan SanDisk, 480 GB olan ise Crucial.
Modelleri tam olarak nedir? Crucial olan BX500 mü? Ayrıca SanDisk olanın modeli nedir?

480 GB olan Crucial BX500, 1 TB olan ise SanDisk SSD Plus modeli.
SanDisk SSD Plus 1 TB için bir TBW değeri bulamadım. Belki vardır ancak Western Digital'in paylaştığı Data Sheet üzerinde hiçbir TBW bilgisi yok. Öte yandan Crucial BX500 modelinde 120 TB yazma ömrü mevcut. Fakat yine de bence ilk olarak Crucial olanı sisteme takıp büyük boyutlu dosya aktarma işlemi yapmayı deneyin. Bu esnada sıcaklıkları da bir program ile izleyin. Eğer çok ısınmıyorsa (65-70 dereceye çıkmıyorsa) Crucial BX500'ü Windows diski olarak kullanın. Fakat çok ısındığını görüyorsanız SanDisk SSD Plus'ı Windows diski olarak kullanın.

SanDisk SSD Plus 1 TB için bir TBW değeri bulamadım. Belki vardır ancak Western Digital'in paylaştığı Data Sheet üzerinde hiçbir TBW bilgisi yok. Öte yandan Crucial BX500 modelinde 120 TB yazma ömrü mevcut. Fakat yine de bence ilk olarak Crucial olanı sisteme takıp büyük boyutlu dosya aktarma işlemi yapmayı deneyin. Bu esnada sıcaklıkları da bir program ile izleyin. Eğer çok ısınmıyorsa (65-70 dereceye çıkmıyorsa) Crucial BX500'ü Windows diski olarak kullanın. Fakat çok ısındığını görüyorsanız SanDisk SSD Plus'ı Windows diski olarak kullanın.
Teşekkür ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı