Windows 10 kurmaya çalışırken boot hatası

BIOS'ta RAM profile disabled-enabled yaptıktan sonra Windows ekranı geldi ama kurulumun 2. aşamasında anlık bir hata oluştu deyip mavi ekran hatası verdi. RAM'den şüpheleniyorum. Bir de BIOS güncelleyeceğim yarın, bakalım artık.

Bence BIOS'un çok eski değil bende ASUS var 2023 Temmuz ayı sürümü sıkıntı çıkarmadı RAM'lerin yerlerini değiştir. Benim bilgisayardaki en sevmediğim iş RAM takma işi aklın orada kalıyor takarken de anlık bir kalp krizi geçiriyorsun. Neyse iyi geceler.

Bence BIOS'un çok eski değil bende ASUS var 2023 Temmuz ayı sürümü sıkıntı çıkarmadı RAM'lerin yerlerini değiştir. Benim bilgisayardaki en sevmediğim iş RAM takma işi aklın orada kalıyor takarken de anlık bir kalp krizi geçiriyorsun. Neyse iyi geceler.
Hem RAM'lerin yerlerini değiştireceğim hem de teker teker çalıştıracağım. Bakalım hangisinde sorun var...

Evet, BIOS'u güncellemeye gerek kalmadan şüphelenmem üzerine MemTest86 çalıştırdım ve çok sayıda hata gösterdi. Ardından dual RAM'lerin ikisini de mevcuttaki A1 ve B1 slotlarından çıkarıp anakartın önerdiği A2 ve B2 slotlarına yerleştirince sistem hiç açılmadı. Ardından RAM'leri teker teker denerken tek başına A2 slotuna yerleştirdiğimde bu sefer 3 uzun bip sesi verip sistemi açmadı. Son olarak A1 slotuna herhangi bir RAM'i yerleştirince hem sistem açıldı hem de Windows 10'u kurmayı başarabildim. (UEFI olarak ve GPT ayarında oluşturduğum kurulum USB'siyle yaptım) Bundan sonraki adımlarım hem mevcutta takılı olan RAM'le birlikte bir MemTest daha almak ve diğer RAM'i de aynı slota takarak denemek olacak. Eğer tek tek her iki RAM de mevcut slotta çalışabiliyorsa RAM'lerin single modunda olmasa da dual modunda sorun var demektir. Sonraki sonuçları da paylaşacağım.

Son düzenleme:
Hem RAM'lerin yerlerini değiştireceğim hem de teker teker çalıştıracağım. Bakalım hangisinde sorun var...

Evet, BIOS'u güncellemeye gerek kalmadan şüphelenmem üzerine Memtest86 çalıştırdım ve çok sayıda hata gösterdi. Ardından Dual RAM'lerin ikisini de mevcuttaki A1 ve B1 slotlarından çıkarıp anakartın önerdiği A2 ve B2 slotlarına yerleştirince sistem hiç açılmadı. Ardından RAM'leri teker teker denerken tek başına A2 slotuna yerleştirdiğimde bu sefer 3 uzun bip sesi verip sistemi açmadı. Son olarak A1 slotuna herhangi bir RAM'i yerleştirince hem sistem açıldı hem de Windows 10'u kurmayı başarabildim. (UEFI olarak ve GPT ayarında oluşturduğum kurulum USB'siyle yaptım) bundan sonraki adımlarım hem mevcutta takılı olan RAM'le birlikte bir Memtest daha almak ve diğer RAM'i de aynı slota takarak denemek olacak. Eğer tek tek her iki RAM de mevcut slotta çalışabiliyorsa RAM'lerin Single modunda olmasa da Dual modunda sorun var demektir. Sonraki sonuçları da paylaşacağım.

Genelde donanımdan kaynaklanıyor bu sorunlar ama ben USB'ye yazdırmanızda sorun var diye düşünmüştüm.

Genelde donanımdan kaynaklanıyor bu sorunlar ama ben USB'ye yazdırmanızda sorun var diye düşünmüştüm.
Keşke yazılımsal olsaydı, bu kadar uğraştırmazdı :D

Sorun tamamen çözüldü. Sorun RAM'lerde de değilmiş, sadece bios sıfırlama yapınca her şey düzeldi. Konu çözüldü olarak kapatılabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı