Windows 10 kurulmadan önce yapılması gereken hazırlıklar

Menemen

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ilk defa bir bilgisayara format atacağım ve format atmadan önce yapılacak olan hazırlıkları bilmiyorum. Bir bilgisayara format atmadan önce yapılacak hazırlıklar nelerdir ?

Yedeklemeniz gereken dosyalarınız var ise onlarıda yedekleyin. Sonrasında rehberleri izleyerek çok kolay bir şekilde halledersiniz.

Yedeklemeniz gereken dosyalarınız var ise onlarıda yedekleyin. Sonrasında rehberleri izleyerek çok kolay bir şekilde halledersiniz.
Nasıl yedekleyebilirim ? varsa bir makale atabilir misiniz ?

Malesef yok. Başka bir yolla yedekleyebilir miyim peki ?

Birde benim bilgisayarım UEFI BIOS değil. Genede kurabilir miyim windows 10'u ?

Evet kurabilirsiniz. Eğer sisteminizi "Yerel Disk C" veya "Yerel Disk D" vs gibi bölümlere ayırmışsanız; format esnasında "D Diski'ni" biçimlendirme yapmazsınız. Dosyalarınızı öncesinde "D Diski'ne" atarsınız. Bu şekilde de yapabilme ihtimaliniz var.

O zaman Rufusta hangi ayarı seçmem gerekiyor ?

Rehberde tüm açıklamalar yapılmış. UEFİ desteği yok ise muhtemelen eski bir sisteminiz var ve bundan dolayı "BIOS yada MBR için UEFİ bölüm düzenini" seçeneğini seçmelisiniz.

Arkadaşlar kurarken bir sorun yaşıyorum. Sorun şu;

Kurulum tamamlanıyor ve yeniden başlatmak için ekran geliyor ve bilgisayar kendini yeniden başlatıyor fakat kurulum ekranı geliyor karşıma tekrar.

Bu arada bilgisayarım UEFİ destekliyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…