Windows 10 kurulu eski SSD'ye format atmadan yeniden Windows 10 kurmak

sinan yaman

Kilopat
Sattığım eski bilgisayarım da OEM-Windows 10 Pro kuruluydu. Bu sattığım bilgisayarın(Intel i7 4790 işlemcili),GPT olarak bölümlendirilmiş SSD'sini kişisel güvenliğim açısından satmadım .( UEFI olarak kullanıyordum. SATA Samsung 860 EVO 250 GB, 50 GB boş alan var).Şimdi bu SSD'yi legacy BIOS'la ve MBR olarak bölümlendirilmiş başka WD Green SSD'si (240 GB) olan 6 ay önce topladığım (yine başka bir OEM-Windows 10 Pro yüklü) bilgisayarda format atmadan DVD-ISO ile yeni bilgisayarımın Windows 10 Pro'sunu UEFI yüklemek istedim. GPT bölüme yüklenemez diye hata verdi. UEFI DVD olarak denedim, olmadı. Normal yükleme yapmaya çalıştığımda ise bazen siyah ekranda imleç yanar-söner durumda, bazen de mavi ekranda kaldı. Bazen de couldn' find bootmgr dedi, kaldı.

Acaba önceki Windows'u msr bölümünden gördüğünden mi yükleme yapmıyor. O kadar çok uğraştım ki, bir seferinde kurulum ekranına geldim, bu seferde seçili disk GPT olduğundan kurulum yapılamaz, diyor. Kafamda karıştı elimdeki Windows'a zarar vermemek için bilgisayarımı eski haline getirdim ve Samsung SSD'yi gene yedek disk olarak taktım. Çünkü, içinde kaybetmek istemediğim verilerim var. Halbuki bu diski kurabilsem UEFI olarak kullanacağım ve Samsung-Rapid özelliğini açabileceğim için bilgisayarım hızlı ve güvenli olacak, dosyalarımda kaybolmayacak. Format atmadan bu SSD diske Windows 10 kurabilmemin başka bir yolu var mı?

BIOSTAR AMD X 570 GTA anakart, r 5 2600 işlemci ve 16 GB RAM. Bulmaca gibi oldu, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı