Bilgisayarda iki tane 120GB ve 500GB olmak üzere SSD bağlı. Daha önce 120GB olan diskte Windows 10 yüklüydü ve kapasite sıkıntısından dolayı 500'lük olanı biçimlendirip yeni Windows kurdum. Harici hiçbir BIOS'tan ekstra ayar yapmadan birincil olarak 500'lük disk üzerinden Windows başlıyordu. Bugün 120 GB olan yani eski Windows'un yüklü olduğu diski çıkarmam gerekti. Çıkardıktan sonra sistem başlarken diski boş olarak görüyor. Yani Windows yok deyip BIOS ekranına atıyor. BIOS'dan ise baktığımda şöyle:
Corsair yazan eski 120 GB disk bunu takarsam Windows başlıyor çıkarırsam birincil olarak seçili olan CT480BX ile devam eden 500GB disk üzerinden Windows başlamıyor.
Boot Manager Corsair olarak seçili bunu CT480 olan diski seçemiyorum.
Ayrıca bu ekranda ise Windows CSM olarak standart bunu UEFI yaptığımda tekrar aynı Windows başlamıyor.
Kısaca eski olan diski çıkarıp UEFI hard disk: Windows Boot Manager (CT480BX500SSD1) olarak seçmem gerek bunu nasıl yaparım?
efi ve kurtarma partisyonlarınız, DİSK 3 üzerinde gözüküyor. 111,77 gb olan diskte.
işin ilginç yanı. iki adet kurtarma partisyonu var. 499 + 510 iki farklı gözüküyor.
Boot efi dosyasını eski diskten okuyor. Yeni diskte muhtemelen boot efi oluşmadı.
bunun çözmek için. eski diski çıkart. yeni diski tak.
windows kurlum cd dvd usb ne ise boot et. kurtar yap. düzelir.
Boot efi dosyasını eski diskten okuyor. Yeni diskte muhtemelen boot efi oluşmadı.
bunun çözmek için. eski diski çıkart. yeni diski tak.
windows kurlum cd dvd usb ne ise boot et. kurtar yap. düzelir.
Şöyle anlıyorum olağan windows ISO'sunu boot edip eski diski çıkarıyorum, ardından tekrar normal windows kurar gibi işleme devam edip kurtar mı diyorum ?
Evet aynen öyle. Muhtemelen düzelecektir.
ancak kafama şu takıldı. eğer msfres bayralı 574mb lik kurtarma bölümü eski diskteyse kurtaramayacaktır. ayrıca yeni diskte esp, reserved, msfrest diag bayraklı bölüm oluşmamışsa sizi uğraştırır.
Bu sorunu aşmanın en mantıklı çözümü temiz windows kurulumu.
2 Kurtarma 1 EFI görüyorum bu ekran yardımcı olucaksa buyrun.
En temizi dediğiniz gibi temiz kurulum fakat kurdukdan sonra epey program kurmam gerek sırf üşengeçliğimden alternatif yol arıyorum. @Lindows
efi ve kurtarma partisyonlarınız, DİSK 3 üzerinde gözüküyor. 111,77 gb olan diskte.
işin ilginç yanı. iki adet kurtarma partisyonu var. 499 + 510 iki farklı gözüküyor.
benimde baktıkdan sorna anladığım kadarı ile C diskinde EFI yok dediğiniz ilk seçeneği uygular kurtar dersek büyük olasılık sorun çözülücek gibi değil mi ?
bu windowsu kurtaramazsınız.
çünkü efi ve kurtarma bölümleri 111,77 gb lik disk üzerinde.
eğer windowsu tekrar kurmak istemiyorsanız bir seçenek sunabilirim. ama uzun ve meşekkatlidir. teknik bilgi gerektirir. zamanınızı alır. emin olun yeni windows kurmak çok daha kolay olacaktır.
bu windowsu kurtaramazsınız.
çünkü efi ve kurtarma bölümleri 111,77 gb lik disk üzerinde.
eğer windowsu tekrar kurmak istemiyorsanız bir seçenek sunabilirim. ama uzun ve meşekkatlidir. teknik bilgi gerektirir. zamanınızı alır. emin olun yeni windows kurmak çok daha kolay olacaktır.