Windows 10 kurulu SSD'yi silip MacBook'a kurma

han5267

Hectopat
İyi günler elimde 2011 model MacBook Pro var ve bilgisayarın tepkimeleri, uygulama açma kapama gibi işlemler çok yavaş ve benim elimde şu an masaüstü PC'de kullandığım Samsung 860 Evo 500 GB modeli var ve bu SSD'de Windows 10 kurulu.
1. sorum: Bu SSD'yi MacBook'ta kullanmak için Secure Erase mi yapmam gerekiyor, bir de önceki HDD'yi masaüstünden söktüm fakat Windows 10 hala onda yüklü. Secure Erase yapmadan önce SSD silineceği için önceki HDD'yi takmama gerek var mı?
2. sorum: MacBook'ta ki HDD'yi çıkarıp masaüstü PC'de 860 Evo'ya klonlayıp SSD montajından sonra açılışta herhangi bir işlem yapmama gerek var mı? Direkt önceki HDD gibi açılır mı veya SSD taktıktan sonra da CMD+r ile internetten tekrar kurulum yapmama gerek var mı?
3. sorum: SSD'ye Secure Erase yaptıktan sonra masaüstünde çalıştırıp MacBook'a takmadan önce disk yönetiminden GPT veya MBR seçme işlemi yapmaya gerek var mı, yapılacaksa MacBook'ta kullanmak için hangisini seçmeliyim.
Bu konular hakkında fazla bilgim olmadığı için bilen birilerine danışmak istedim internetten de araştırdım fakat aklımda bu sorular kaldı. İlgilenen herkese teşekkürler.
Son sorum: Disk klonlama işlemi için hangi kabloyu almam gerekiyor, en altta linkteki kablo ile bu işlemi yapabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı