Windows 10 kurulum ekranında kalıyor

Mr.Forest

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: i5-10400f
Ekran Kartı: Msi Geforce RTX3060 Ventus X3 12 Gb OC Anakart: Asus Prime H410M-A
Ram: 2x16 Hikvision Urien 32 Gb 3200 Mhz DDR4 CL16 Psu: Gametech Gtp-700 V2 700W 80+ Bronze Soğutucu: Snowman M200
Kasa: Gametech Fortes Mesh
SSD: Samsung 970 Evo Plus 500 Gb
SSD: Western Digital Blue Sa510 1 Tb
Monitör: Samsung Odssey G3 165 Hz 1 Ms
Tv: Nordmende 42' Full HD LED Tv
SSD veya HDD modeli
Fury e spor 120 gb ssd
Ekran kartı
X550
Anakart
Asus P5ld2 SE
İşlemci
İntel pentium 4 3.20 ghz
ASUS P5LD2 SE anakart.
Intel Pentium 4 3.20 GHz.
3 GB RAM 2+1
Fury e-spor SSD.
SSD diksine Windows 10 kurmaya çalışırken Windows logosunda kalıyor yuvarlanan simge gelmiyor. Yaklaşık 4 saattir bu şekilde bekliyor.

Dosya Ekleri

• IMG-20231107-WA0002.jpg
    IMG-20231107-WA0002.jpg
    45,7 KB · Görüntüleme: 47
Nasıl kuruyorsun.

USB belleğe Rufus'un son sürümü ile yazdırdım onu kuruyorum.

32 Bit Windows 10'ya da 32 Bit Windows 7 kurmayı deneyin. 64 Bit kuruyorsanız 3GB RAM ile verim alamazsınız.

Normalde anakarta 2+2+2+1 olacak şekilde 7 GB RAM takıyorum lakin internette gördüğüm kadarıyla bu anakart en fazla 4 GB kullanabiliyor. Bunadabi anlam verebilmiş değilim DDR2 8 GB'a kadar desteklerken bir anakarta 4 GB sınır koymanın mantığı ne.

USB belleğe Rufus'un son sürümü ile yazdırdım onu kuruyorum.

Normalde anakarta 2+2+2+1 olacak şekilde 7 GB RAM takıyorum lakin internette gördüğüm kadarıyla bu anakart en fazla 4 GB kullanabiliyor. Bunadabi anlam verebilmiş değilim DDR2 8 GB'a kadar desteklerken bir anakarta 4 GB sınır koymanın mantığı ne.
Sistemin UEFI'mi? İşlemcin destekliyor gibi görünüyor.

Sistemin UEFI'mi? İşlemcin destekliyor gibi görünüyor.

Hiçbir bilgim yok sistem öğretmene ait ben SSD ve RAM yükseltmesi için aldım sonra geri vereceğim. RAM konusunda bir bilgin var mı internette en fazla 4 GB destekliyor yazıyor.

Hiçbir bilgim yok sistem öğretmene ait ben SSD ve RAM yükseltmesi için aldım sonra geri vereceğim. RAM konusunda bir bilgin var mı internette en fazla 4 GB destekliyor yazıyor.
32 bit en fazla 4GB ram destekliyor. Fakat sen 64 bit kurabilirsin sıkıntı yok, fakat sistem UEFI desteklemeli. İşlemcin destekliyor, bu sebepten yüksek ihtimalle sisteminde destekliyor. Emin olmak için BIOS'u aç ve tüm menüleri fotoğraf olarak at.
Şu an büyük ihtimalle sorun USB'de yada ISO'da.
Bu sebepten işlemi baştan yapalım.
İlk olarak USB'de bazı işlemler yaptın buyüzden dolu olacaktır. CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve diskpart yaz. list disk yaz ve usb'nin disk numarasını al. Ardından select disk usb disk numarası yaz. USB'yi seçtikten sonra 3 kere clean yaz ve USB'yi tamamen temizle (istersen sonradan clean all yazabilirsin fakat bu çok uzun sürebilir). USB temizlendikten sonra hiçbir işlem yapma Usb'ye biçimlendirmeye çalışma sakın. Rufus halledecektir.
İnternet Download Manager kullanıyorsan sil (ne olduğunu bilmiyorsan geç). ISO'yu Media Creation Tool kullanarak indirme. Tarayıcıdan şu yöntemle indir: Microsoft'un Sitesinden En Güncel Windows 10 ISO Dosyasını İndirme Rehberi bu yazıyı kullanarak doğrudan Microsoft sitesinden ISO dosyasını 64 bit seçerek indir. ISO'yu indirdikten dosya doğrulaması yap. PowerShell'i açıp şunu yaz. Get-FileHash C:\Users\kullanıcı\Downloads\ISO dosyasının yolu. SHA-256 verileri
Screenshot_20231107_194104_Chrome.jpg

Burası ile uyuyorsa dosya sıkıntısız.
Şimdi kullandığın Rufus'u sil https://github.com/pbatard/rufus/releases/download/v4.3/rufus-4.3p.exe Buradan tekrar indir. Rufus'u çalıştırdıktan sonra klasik ekran gelecektir burayı zaten biliyorsundur sadece ISO dosyasını seç Rufus ISO'yu tanıdıktan sonra ayarlarla oynamadan direkt başlat butonuna tıkla.
Screenshot_20231107_194633_YouTube.jpg

ISO yazdırıldıkdan sonra daha temiz bir format USB'si elde edeceksin. Şimdi işlemi tekrar yap. Sistemi USB üzerinden başlat, ilk ekranda "Özel" seçeneğini seç, SSD disk'i sil. SSD ayrılmamış alan olarak değişecektir. Onu seç ve ileri diyerek windows yüklensin. SSD zaten boşsa gerek yok bunlara.
Yine ekran gelmezse sorun USB'de vs. değildir başka bir ayardan kaynaklı olabilir. Bu yüzden bunu denedikten sonra yine olmazsa BIOS ayarlarını bana yolla.

Ekstra olarak sistemine 64 bit kurulabilir, dert etme.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20231107_194633_YouTube.jpg
    Screenshot_20231107_194633_YouTube.jpg
    93 KB · Görüntüleme: 29
32 Bit en fazla 4 GB RAM destekliyor. Fakat sen 64 Bit kurabilirsin sıkıntı yok, fakat sistem UEFI desteklemeli. İşlemcin destekliyor, bu sebepten yüksek ihtimalle sisteminde destekliyor. Emin olmak için BIOS'u aç ve tüm menüleri fotoğraf olarak at.
Şu an büyük ihtimalle sorun USB'de ya da ISO'da.
Bu sebepten işlemi baştan yapalım.
İlk olarak USB'de bazı işlemler yaptın buyüzden dolu olacaktır. CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve diskpart yaz. List disk yaz ve USB'nin disk numarasını al. Ardından select disk USB disk numarası yaz. USB'yi seçtikten sonra 3 kere clean yaz ve USB'yi tamamen temizle (istersen sonradan clean all yazabilirsin fakat bu çok uzun sürebilir). USB temizlendikten sonra hiçbir işlem yapma USB'ye biçimlendirmeye çalışma sakın. Rufus halledecektir.
Internet Download Manager kullanıyorsan sil (ne olduğunu bilmiyorsan geç). ISO'yu Media Creation Tool kullanarak indirme. Tarayıcıdan şu yöntemle indir: Microsoft'un Sitesinden En Güncel Windows 10 ISO Dosyasını İndirme Rehberi bu yazıyı kullanarak doğrudan Microsoft sitesinden ISO dosyasını 64 Bit seçerek indir. ISO'yu indirdikten dosya doğrulaması yap. PowerShell'i açıp şunu yaz. Get-filehash C:\Users\kullanıcı\Downloads\ISO dosyasının yolu. SHA-256 verileriEki Görüntüle 2006513
Burası ile uyuyorsa dosya sıkıntısız.
Şimdi kullandığın Rufus'u sil https://github.com/pbatard/rufus/releases/download/v4.3/rufus-4.3p.exe buradan tekrar indir. Rufus'u çalıştırdıktan sonra klasik ekran gelecektir burayı zaten biliyorsundur sadece ISO dosyasını seç Rufus ISO'yu tanıdıktan sonra ayarlarla oynamadan direkt başlat butonuna tıkla.
Eki Görüntüle 2006533
ISO yazdırıldıktan sonra daha temiz bir format USB'si elde edeceksin. Şimdi işlemi tekrar yap. Sistemi USB üzerinden başlat, ilk ekranda "özel" seçeneğini seç, SSD Disk'i sil. SSD ayrılmamış alan olarak değişecektir. Onu seç ve ileri diyerek Windows yüklensin. SSD zaten boşsa gerek yok bunlara.
Yine ekran gelmezse sorun USB'de vs. değildir başka bir ayardan kaynaklı olabilir. Bu yüzden bunu denedikten sonra yine olmazsa BIOS ayarlarını bana yolla.

Ekstra olarak sistemine 64 Bit kurulabilir, dert etme.

Tamam dediğin şeyi deneyeceğim. Lakin Rufus ile olduğu gibi yazdırarak denemiştim öyle yaptığım zaman BIOS hata verip MBR'ye çevirmemi söylüyor. 4 GB RAM konusunda sorduğum soru Windows biti hakkında değildi. Merak ettiğim şey bu anakart 4 GB'a kadar mı destekliyor. 4 tane DDR2 slotu olmasına rağmen neden 4 GB destekliyor olabilir.

Tamam dediğin şeyi deneyeceğim. Lakin Rufus ile olduğu gibi yazdırarak denemiştim öyle yaptığım zaman BIOS hata verip MBR'ye çevirmemi söylüy
MBR ile Windows 10 kuramaman lazım dostum, uyarıyı geçebilmen gerek. Geçmiyorsan yine MBR olarak dene. Anakart hakkında bilgim yok, asus sitesinde bilgi vermemişler fakat Icecat: Ücretsiz ürün bilgileri sağlayan açık ürün kataloğu bu sitede en fazla 4GB ram destekler yazıyor. Kendin denedin mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı