Windows 10 kurulum ekranında kalıyor

MBR ile Windows 10 kuramaman lazım dostum, uyarıyı geçebilmen gerek. Geçmiyorsan yine MBR olarak dene. Anakart hakkında bilgim yok, ASUS sitesinde bilgi vermemişler fakat Icecat: Ücretsiz ürün bilgileri sağlayan açık ürün kataloğu bu sitede en fazla 4 GB RAM destekler yazıyor. Kendin denedin mi?

Takılı gelen HDD de Windows 7 Ultimate vardı o takılıyken 7 GB RAM'i de takmıştım 3.5 GB kullanılabilir gözüküyordu.

Takılı gelen HDD de Windows 7 Ultimate vardı o takılıyken 7 GB RAM'i de takmıştım 3.5 GB kullanılabilir gözüküyordu.

Eve gittiğim zaman dediklerini deneyeceğim. Peki bu MBR hatasını nasıl geçebilirim? Eve gittiğim zaman BIOS fotoğraflarını paylaşacağım.

Dediğini yaptım MBR hatası verdi BIOS ekranının resimlerini ve hatanın resmini gönderiyorum. BIOS'unu güncelleyerek denemek istiyorum lakin bu anakartın BIOS'unda herhangi bir BIOS güncelleme aracı bulamadım.

Dosya Ekleri

• IMG_20231107_233012.jpg
    IMG_20231107_233012.jpg
    120,4 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20231107_233019.jpg
    IMG_20231107_233019.jpg
    70,2 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_20231107_233022.jpg
    IMG_20231107_233022.jpg
    75,5 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:

Eve gittiğim zaman dediklerini deneyeceğim. Peki bu MBR hatasını nasıl geçebilirim? Eve gittiğim zaman BIOS fotoğraflarını paylaşacağım.

Dediğini yaptım MBR hatası verdi BIOS ekranının resimlerini ve hatanın resmini gönderiyorum. BIOS'unu güncelleyerek denemek istiyorum lakin bu anakartın BIOS'unda herhangi bir BIOS güncelleme aracı bulamadım.
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5LD2 SE/LDSE1301.zip?model=P5LD2 SE BIOS dosyası bu içinde exe var çalıştır, senin sürüm eski. Rufusta aldığın mbr hatası senin bilgisayarınla alakalı olabilir mi? ISO dosyasını kendin açıp dosyaları elle kopyalamayı dene bu durumda.

https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5LD2 SE/LDSE1301.zip?model=P5LD2 SE BIOS dosyası bu içinde exe var çalıştır, senin sürüm eski. Rufus'ta aldığın MBR hatası senin bilgisayarınla alakalı olabilir mi? ISO dosyasını kendin açıp dosyaları elle kopyalamayı dene bu durumda.

Vallahi artık son olarak bu dediğini deneyeceğim. Eğer ki olmazsa SSD'ye Windows 7 kurup Windows 10 yükseltme aracı ile yükselteceğim. Eğer Windows 7 de yüklenmezse HDD'deki Windows 7 sistemini HDD'ye klonlayıp ondan sonra yükselteceğim.

Vallahi artık son olarak bu dediğini deneyeceğim. Eğer ki olmazsa SSD'ye Windows 7 kurup Windows 10 yükseltme aracı ile yükselteceğim. Eğer Windows 7 de yüklenmezse HDD'deki Windows 7 sistemini HDD'ye klonlayıp ondan sonra yükselteceğim.

Clonezilla ile kopyalamayı denedim sonrasında baktım ve olmamış neden böyle olduğuna hiçbir anlam veremiyorum.

Son düzenleme:

Clonezilla ile kopyalamayı denedim sonrasında baktım ve olmamış neden böyle olduğuna hiçbir anlam veremiyorum.
Senin sistem linux mu? Windows ise direkt iso dosyasına sağ tıkla bağla de iso içeriği çıkıyor ctrl + a ctrl + c diyorsun boş usbnin içine ctrl v diyerek kopyalıyorsun. Sonra sistemdeki iso içeriğini çıkar diyerek yok edebilirsin.

Senin sistem Linux mu? Windows ise direkt ISO dosyasına sağ tıkla bağla de ISO içeriği çıkıyor CTRL + a CTRL + C diyorsun boş USB'nin içine CTRL v diyerek kopyalıyorsun. Sonra sistemdeki ISO içeriğini çıkar diyerek yok edebilirsin.

Denedim o şekilde de MBR hatası verdi.

ASUS P5LD2 SE anakart.
Intel Pentium 4 3.20 GHz.
3 GB RAM 2+1
Fury e-spor SSD.
SSD diksine Windows 10 kurmaya çalışırken Windows logosunda kalıyor yuvarlanan simge gelmiyor. Yaklaşık 4 saattir bu şekilde bekliyor.

BIOS ayarlarını kontrol edin. UEFI mode destekliyor ise aktif edip deneyin. Olmazsa legacy kurulum yapın.

Rufus'tan MBR olarak yazdırın. Daha sonra BIOS'tan UEFI açıksa kapatın legacy yapın. (sizde CSM de olabilir.

Bu da işe yaramadı şu anda Windows 7 Ultimate kuruyorum. Eğer başarıyla kurulursa daha sonrasında Windows 10 yükseltmesi ile yükselticem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı