Windows 10 Kurulum Hatası

Oyunbirhobby

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar dün bilgisayarım oyun oynarken kilitlendi. Reset attım açılmadı. Önce sabit bellek beklemedik anda çıkarıldı tarzinda bir hata verdi, daha sonra ise bozuk dosya hataları verdi. Bunun üzerine format atmak istedim ve ikinci aşamada %90'larda "srttrail.txt" dosyası ile ilgili bir hata verdi. Üç kez denedim ve yine aynı hatayı aldım. USB belleğin bozulduğunu düşünerek tekrar Windows 7 kuruyordum ancak burada da yükleme tamamlanıyor kısmında yaklaşık 1 saat takıldı ve kurulmadı. Sorun nedir ? HDD'de mi bir sıkıntı var anlamadım. Sadece C: sürücüsünü biçimlendiriyorum. D: sürücüsünde kaybetmek istemediğim birçok dosya var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sabit diskte büyük ihtimal sorun var. Çalışan başka bilgisayara sabit diskinizi takıp ve ya bilgisayarınıza çalışan başka sabit disk takıp Windows'a girin. Hd Tune programıyla sabit diskinizin sağlık durumunu kontrol edin ve bozuk sektör araması yaptırın. Bozuksa dosyalarınızı başka diske yedekleyin.

Sabit diskte büyük ihtimal sorun var. Çalışan başka bilgisayara sabit diskinizi takıp ve ya bilgisayarınıza çalışan başka sabit disk takıp Windows'a girin. Hd Tune programıyla sabit diskinizin sağlık durumunu kontrol edin ve bozuk sektör araması yaptırın. Bozuksa dosyalarınızı başka diske yedekleyin.
Şimdi böyle bir hata verdi " Bozuk yükleme dosyası nedeniyle kur devam edemiyor. Windows yükleme diskinizin satıcısına veya sistem yoneticinize yardım için başvurun. "

Hard diski görüyor ama windows kurulmuyor. İki farklı yükleme araci denedim olmadı. Ekran kartıyla alakalı bir sorun olabileceğini düşündüm ve eski ekran kartını geri taktim, mavi ekran vermişti ve bunun için Ram'lerden birini çıkardım. BIOS pilini de çıkarıp taktım yeniden deniyorum Windows kurmayı. Son aşamada tamamlanırken donup kalması aklımda islemciyle de alakalı soru işareti bırakıyor. Baya can sıkıcı olmaya başladı bu durum. Dvd sürücüsünün Sata kablosunu da çıkardım, kurmayı deniyorum şimdi. @Recep Baltaş hocam yardımcı olur musunuz sizde ? 3 gün oldu uğraşıp duruyorum. :)

Önce başka sabit disk ile deneseydiniz keşke.
Hocam yeni iki tane Windows 7 ve bir tane Windows 10 kurulum Dvd'si aldım, onları denedikten sonra eğer olmazsa bir hard disk bulup deneyeceğim.

Suan windows kuruldu ama ekrana görüntü gelmiyor siyah ekran sadece mouse görünüyor. Hard disk mi yanmis ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda anlatılanları deneyin. Ekran kartıyla ilgili sorun da olabilir. Ama benim görüşüm sabit diskle ilgili bir durum.

Hocam hard disk bad sector veriyordu. Değiştirdim şimdi sistemi kurdum ama bu seferde Windows 10 etkinleştirilmedi sorunum var. Eski sistemi kurdum, anahtarı girdim ve tekrar Windows 10 a yükselttim ama etkinleşmedi. Güncellemeleri de yaptım. Nasıl çözeceğiz bu işi ?

Windows 10 10586 kullandığınızdan emin misiniz? Çalıştıra ve ya komut satırına winver yazıp paylaşırmısınız.

upload_2016-1-23_12-33-49.png

Windows 7 ürün anahtarınız yükseltme yapmak istediğiniz bilgisayar için mi geçerli? Başka bilgisayardaki lisansı aktarmak isteyenler oluyor forumda. Windows 7 etkinleşmişken yükseltme yoluyla Windows 10'a geçiş yaparsanız sistemin etkinleşmesi gerekiyor. Internet bağlantısı ve Windows Update servisinin açık olması gerekiyor.

Direk Windows 10 kurup sistem etkinleşmesi için elinizdeki ürün anahtarının o bilgisayara ait olması ve ya hiç bir bilgisayarda kullanılmamış olması gerekiyor. Ayrıca direk ürün anahtarı girip sistemi etkinleştirme özelliği Windows 10 10586 ile geldi.

Ayarlar güncelleştirme kısmından ürün anahtarınızı değiştirebilirsiniz.

Komut satırından ürün anahtarınızı değiştirmek için:
Kod:
slmgr.vbs /ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX
X yazan yere ürün anahtarınızı girin.

Sistemi etkinleştirmeye zorlamak için yani şu an etkinleştirmeyi dene demek için:
Kod:
slmgr.vbs /ato

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı