Windows 10 Kurulum Sırasında "Please Select Boot Device" Hatası

MR_VAVEYLA

Hectopat
Ben şimdi yeni topladığım bir PC'ye Windows 10 kuracağım ama USB'yi taktım Gigabayte marka bir anakart kullanıyorum ve "Please Select Boot Device" diye bir şey çıkmıyor sadece enter setup yazıyor ne yapmam lazım anlamadım acaba USB mi algılamadı diye farklı yerlere de taktım ama bilemiyorum yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ayarlarınızı aşağıdaki işletim sistem bilgilerine göre yapılandırın. Daha sonra kayıt edip cihazı kapatın. Güç düğmesine bastıktan sonra F12 tuşuna basarak BOOT Manager'e girin ve UEFI / Legacy Boot'un altından USB'yi seçin. Eğer olmaz ise farklı bir USB ile tekrar deneyin.

Windows 8/8.1 ve 10 için BIOS ayarları;
  • Boot Sequence: UEFI
  • Advanced Boot Options: Enable Legacy Option ROMs ( kutucuğu seçili olacak )
  • Secure Boot: Disabled
Windows 7 ve altındaki işletim sistemi için;
  • Boot Sequence: Legacy

@MR_VAVEYLA BIOS'a girip "Boot Options" yazan yere gelip fotoğraf at.
farklı bir USB den denedim ve oldu muhtemelen USB girişleri farklıydı yani 3.0 USB girişine başka girişli USB takmış olabileceğimi düşünüyorum ama sonuç olarak oldu yinede ilginiz için teşekkür ederim
BIOS ayarlarınızı aşağıdaki işletim sistem bilgilerine göre yapılandırın. Daha sonra kayıt edip cihazı kapatın. Güç düğmesine bastıktan sonra F12 tuşuna basarak BOOT Manager'e girin ve UEFI / Legacy Boot'un altından USB'yi seçin. Eğer olmaz ise farklı bir USB ile tekrar deneyin.

Windows 8/8.1 ve 10 için BIOS ayarları;
  • Boot Sequence: UEFI
Windows 7 ve altındaki işletim sistemi için;
  • Boot Sequence: Legacy
farklı bir USB den yaptım ve oldu cevabınız için teşekkür ederim

farklı bir USB den denedim ve oldu muhtemelen USB girişleri farklıydı yani 3.0 USB girişine başka girişli USB takmış olabileceğimi düşünüyorum ama sonuç olarak oldu yinede ilginiz için teşekkür ederim

farklı bir USB den yaptım ve oldu cevabınız için teşekkür ederim

Sorunun çözüldüğüne sevindim, aslında en iyi cevap alsam mı? Ne yapsam? :p :D

nasıl veriliyor ki

Mesajımın sağ altında " En iyi cevap " butonu var, ona basman yeterli olur.

1529537287820.png

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı