Windows 10 kurulum sonrası klavye ve touchpad tam çalışmıyor

Yago

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Front End Developer / Profosyonel Powerlifting Sporcusu
OEM Windows keyi alıp 1709 sürümüne formatladım. Normalde harici klavye ve mouse kullanıyorum. Format atarken laptopun kendi mouse ve klavyesini sıkıntısız kullandım.

Fakat kurduktan sonra klavyem çalışmıyor. FN tuşu ile kombinasyonlar yapabiliyorum fakat diğer tuşlar çalışmıyor. Touchpad'te de sağ ve sol klik çalışıyor fakat mouseu Touchpad ile hareket ettiremiyorum. Bu sorun eskiden yoktu.

Klavye bozuk desem bilgisayarıma format atarken de sıkıntı yaşamam lazımdı fakat bir problem yoktu.

Denediğim yollar:

Driverları güncellemeyi denedim.
Fn+NmLock kombinasyonunu denedim.
Driverları kaldırmayı deneyecektim fakat dahli klavye driverıyı yok ortada.

Bunları da harici klavyeden yazıyorum.
Çözümünü şansa keşfettim.Driver Booster ile driver kurarken chipset driver yükleme sırasında mousepad kullanayım dedim.Çalışmadığını farkettim.O güncellemeyi yapmadığımda sorun çözülmüştü.

Sonrasında üzerinden baya süre geçince dedim bir güncelleme deniyim olmazsa geri yüklerim.O sorunu düzeltmişler galiba çünkü o driverı yüklesem bile sıkıntı olmuyordu.
Edit: Mousepad değil Touchpad olucak :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı