Windows 10 Kurulum Sorunu

Daha fazla  
Merhaba,

Dün gece rezervasyon yolu ile Windows 10'u indirip kurmak istedim fakat hep %95 civarına ulaşıp bu ekran görüntüsündeki hatayı verdi.

Ben de Technopat indirme rehberindeki Microsoft bağlantısından indirip DVD'ye yazdım ve videodaki gibi kuruluma başladım ilk aşama tamamlandı bilgisayar yeniden başladı ve Windows 10'u yükleyemedik hatasını aldım. Bunun üzerine Windows üzerinden değilde işletim sistemi yokmuş gibi açılışta başlatarak kurayım dedim.
Bu sefer de disklerimi görmüyor
fotoraf1j.jpg

hatası ile karşılaşıyorum.

Şu anda aynı anda SSD ve HDD kullanıyorum SSD üzerinde Windows 8.1 kurulu ve sorunun AHCI modunun açık olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Fakat BIOS üzerinden AHCI yerine IDE seçtim ve BIOS'u varsayılan ayarlarına almayı da denedim. Böyle yapınca da DVD açılmadan donup kalıyor.

Lütfen yardım edin.

Yardım edecek kimse yok mu?

İlk başta "Window 10'u yükleyemedik" hatası aldım dedin. Bende şuan tıpa tıp aynı hatayı alıyorum geçiş yapamıyorum. (Yükseltme yaparsam bu hatayı alıyorum) USB den yüklemeyi denedim ISO olarak o zamanda UEFI veya UEFI'siz boot etmiyor kesinlikle. Windows 10'un anakartım ile uyuşmadığını düşünüyorum. Anakartın nedir acaba? Benim ki H81M-PLUS.

Anakartım A740GM-M fakat benim sorunumun anakart ile alakalı olduğunu düşünmüyorum dediğim gibi SSD ile HDD'nin aynı anda çalışması ve ahci modunda çalışması gibi sorunum. Çünkü Windows 8.1 kurulumunda da aynı şekilde zorlandığımı hatırlıyorum.

yardım lütfen

BIOS'tan ayar yapılıyordu diye biliyorum Technopat kanalının videosunda çözümü var tabii hâlâ yaşıyorsanız bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı