- Makaleler
- 3
Daha fazla
- RAM
- 8GB 2400MHz Corsair Vengeance
- SSD veya HDD modeli
- Kioxia 240gb SATA SSD
- Ekran kartı
- MSI GTX 1060 6GB
- Anakart
- MSI A320m Grenade
- İşlemci
- R5 1500x
Merhaba, eski bilgisayarıma eski laptopumdaki SSD'yi taktım ve de elimdeki Windows 10 kurulum USB'sini takıp boot ettim fakat ne SSD boot edilebiliyor ne de USB. USB'de bozuk bir ekran çıkıp reset atıyor, SSD'yi bootlayınca da direkt reset atıyor. (SSD'yi tekrar söküp laptopa taktım laptopta Windows 10 bootlanıyor sorunsuz)
Çıkan ekran şöyle:
Boot ayarları şöyle:
Legacy modda CMD tarzı bir ekrandan sonra Windows logosu geldi sonra yine restart attı.
Denediğim şeyler:
USB'yi GPT, MBR, NTFS, FAT32 olarak ayrı ayrı biçimlendirip denemek.
-Windows 10 kurulum sihirbazı ve Rufus ile ayrı ayrı USB oluşturmak.
-Secure boot/win 10 WHQL modlarını açık ve kapalı denemek.
-Başka PC'de USB'yi denemek, şu an başka PC'de boot edebiliyorum USB'yi.
-RAM'in slotunu değiştirmek.
-USB 2.0/3.0 portlarını denemek.
-BIOS ayarlarını optimized defaulta sıfırlamak, pili çıkarıp takıp boot etmeyi denemek.
Bunlar işe yaramadı. Sistem ise şöyle: R5 1550X, GTX 1060 6 GB, MSI A320M Grenade anakart, Corsair Vengeance 1x8GB 2400MHz RAM, 500W High Power eco PSU.
En son FAT32 yaptığım haliyle duruyor USB, dediğim gibi başka PC'de kurulum ekranına geçebiliyorum ama bu PC'de restart atıyor boot edemeden.
Bu bilgisayara takılı olan eski SSD'yi taktım ve windows'a boot ediyor sorunsuz, çok ilginç gerçekten.
Eski SSD'yi yeni SSD'ye klonlayıp windows'u ayarlar kısmından sıfırlayıp bilgisayarı çalıştırmıştım fakat bir süre sonra windows search çalışmamaya başladı. Şimdi sıfırlasam da farklı çözümler denesem de windows search çalışmıyor, taskbardaki arama veya dosya gezginindeki arama çubuklarında arama yapılmıyor. Hatta ayarlar da açılmıyordu cmd'den sıfırlamak zorunda kaldım şimdi ayarlar açılıyor ama search yine yok.
BIOS güncelleyince boot edebildim, konu kapatılabilir.
Çıkan ekran şöyle:
Boot ayarları şöyle:
Legacy modda CMD tarzı bir ekrandan sonra Windows logosu geldi sonra yine restart attı.
Denediğim şeyler:
USB'yi GPT, MBR, NTFS, FAT32 olarak ayrı ayrı biçimlendirip denemek.
-Windows 10 kurulum sihirbazı ve Rufus ile ayrı ayrı USB oluşturmak.
-Secure boot/win 10 WHQL modlarını açık ve kapalı denemek.
-Başka PC'de USB'yi denemek, şu an başka PC'de boot edebiliyorum USB'yi.
-RAM'in slotunu değiştirmek.
-USB 2.0/3.0 portlarını denemek.
-BIOS ayarlarını optimized defaulta sıfırlamak, pili çıkarıp takıp boot etmeyi denemek.
Bunlar işe yaramadı. Sistem ise şöyle: R5 1550X, GTX 1060 6 GB, MSI A320M Grenade anakart, Corsair Vengeance 1x8GB 2400MHz RAM, 500W High Power eco PSU.
En son FAT32 yaptığım haliyle duruyor USB, dediğim gibi başka PC'de kurulum ekranına geçebiliyorum ama bu PC'de restart atıyor boot edemeden.
Bu bilgisayara takılı olan eski SSD'yi taktım ve windows'a boot ediyor sorunsuz, çok ilginç gerçekten.
Eski SSD'yi yeni SSD'ye klonlayıp windows'u ayarlar kısmından sıfırlayıp bilgisayarı çalıştırmıştım fakat bir süre sonra windows search çalışmamaya başladı. Şimdi sıfırlasam da farklı çözümler denesem de windows search çalışmıyor, taskbardaki arama veya dosya gezginindeki arama çubuklarında arama yapılmıyor. Hatta ayarlar da açılmıyordu cmd'den sıfırlamak zorunda kaldım şimdi ayarlar açılıyor ama search yine yok.
BIOS güncelleyince boot edebildim, konu kapatılabilir.
Son düzenleme: