Windows 10 Kurulumda "Bilgisayarınıza Gereken Bir Medya Sürücüsü Yok" Hatası

mehmetkokcu

Hectopat
Yer
Amasya
Daha fazla  
Daha önce bu konu açılmış gördüm fakat ne yaptıysam sorunu çözemedim. Yardımcı olursanız memnun olurum.

ISO dosyasını Microsoft'un kendi sitesinden indirdim. ( Windows 10'u İndirin )

70539568_938659876468453_2414823067000766464_n.jpg

Ayrıca ek olarak SSD'yi taktığım da PC'de gözükmüyor sorun SSD'de midir acaba?

capture-20190907-213610.png

Son düzenleyen: Moderatör:
''Şimdi Yükle Ekranın''da
SHIFT + F10 tuşlarına basın. Ms-DOS komut istemi açılacak sırasıyla:
1. diskpart yazın enter'layın.
2. list disk yazın enter'layın.
3. select disk 0 yazın enter'layın (Burada birden çok disk çıkabilir. Hangi diski seçtiğinize dikkat etmelisiniz).
4. clean yazın enter'layın. (NOT: Bu işlemi yaptığınızda sürücünüz biçimlendirilmiş (format atılmış) olur. Veri kaybı yaşamamak için bu işlemi yapmadan önce verilerinizi yedeklemenizi öneririm)
5. convert MBR yazın enter'layın. (Eğer GPT'ye dönüştürmeniz gerekiyorsa convert GPT yazmalısınız)

"Şimdi yükle ekranın"da
Shift + F10 tuşlarına basın. MS-DOS komut istemi açılacak sırasıyla:
1. diskpart yazın enter'layın.
2. list disk yazın enter'layın.
3. select disk 0 yazın enter'layın (burada birden çok disk çıkabilir. Hangi diski seçtiğinize dikkat etmelisiniz).
4. clean yazın enter'layın. (not: bu işlemi yaptığınızda sürücünüz biçimlendirilmiş (format atılmış) olur. Veri kaybı yaşamamak için bu işlemi yapmadan önce verilerinizi yedeklemenizi öneririm)
5. convert MBR yazın enter'layın. (eğer GPT'ye dönüştürmeniz gerekiyorsa convert GPT yazmalısınız)

Çoooooook büyük uyarı yazman gerekiyor kardeş galiba. Bütün verileri sildim. Sandığım şey C diskideki veriler gidecekti ama her şey gitti.

Arkadaşlar böyle bir sorunla karşılaşırsanız büyük ihtimalle chipset Drive'ı yanlış yüklenmiştir ve bu yüzden USB 3.0 portlarında tanımamaktadır. Çözüm için önce USB belleğinizi 3.0 portundan 2.0 portuna takıp deneyin eğer olmazsa Windows 10 ISO dosyasını 2.0 USB belleğe yazdırıp tekrar USB 2.0 portundan deneyin muhtemelen sorun çözülecektir. Bende Diskpart'tan diski temizledim ama çözüm olmadı ki boşuna verilerim gitti. Dikkat etmeniz gereken şey USB portlarının 3.0 ve 2.0 olmasıyla ilgili her zaman gelen bir hata değil. Eğer bu hatayla karşılaşırsanız yukarıda anlattığım gibi yaparsanız düzelecektir.

Buna ek olarak ise BIOS ayarlarından TPM var ise temizleyip kapatmanız ve güvenli Boot'u aktifleştirmenizdir. Bunları yaptığınızda sorununuz çözülecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı