Çözüldü Windows 10 kurulumda mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

efeali

Centipat
Merhaba,
Sistemin parçalarını yeni aldım ve Windows 10 kurmaya çalıştığımda, kurulumun ortasında (bazen başında bazen ortasında) mavi ekran hatası alıyorum ve her seferinde farklı hata kodları dönmekte. Bileşenler:
  • i5 9600K.
  • MSI MAG Z390 Tomahawk.
  • XPG Gammix DX10 8+8.
  • MSI RTX 2070.
  • Rampage 750W 80+ Gold.
  • James Donkey 1 TB M.2.

• Ekran kartını farklı PC'de denedim, performans ve çalışmasında sorun yok.
  • 3 farklı diske kurulum yapmayı denedim; M.2, SSD, SATA(SATA ve SSD faklı PC'lerde denedim çalışır durumdalar)
  • 4 farklı RAM ile denedim, hepsini teker teker takıp (XPG ve Team marka).
  • 3 farklı USB ile kurulum denedim.
  • Çalışan farklı 650W PSU ile denendi, PSU farklı PC'de denendi.
  • Minimum parçalarla denedim disk, işlemci, anakart ve 1 adet RAM ile.
  • BIOS ekranında bütün bilgiler gözükmekte; işlemci frekansı, RAM frekansı, disk vb. O.C Ve XMP kapalı en minimum profil ile denendi.
Önerebileceğiniz bir çözüm var mı? Windows kurulamadığı için minidump dosyası atamıyorum. Artık bunalmış durumdayım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sondaki hata bellek ile ilgili bu işlemcinin içindeki önbellek dahi olabilir, farklı bir işlemci ile dener misin?
BIOS güncellemesi yaptın mı peki?

İşlemcin R0 revizyon ise BIOS güncellemesi yapman gerekli.
s1.PNG

BIOS güncellemesi yaptıysan aldığın mavi ekranın fotoğrafını paylaş.

Bu işlemci besleme hatlarının ikisi de dolu mu?
s2.PNG

Öncelikle mesajınız Moderatör tarafından düzenlenmiş 😊 muhtemelen 1 saat cevap veremeyecek siniz, yinede biz konuya dahil olalım;

CMOS Reset atıp tekrar BIOS Update yapmanızı öneririm.
Yapmadığınız tek şey; farklı bir Windows imajı ile format atmayı denemek. Mümkünse imajı Boot USB yaratırken farklı bir Pc'de deneyin. Sıfırdan Microsoft'un sitesinden indirerek denemeniz gayet sağlıklı olacaktır. Sonuçları bizimle paylaşırsanız seviniriz.

Bilgiler için çok teşekkür ederim.
@MayCrasH
BIOS güncellemesi yaptım ancak değişmedi sonuç, evet takılı
@AtraxiyoN
BIOS güncelledim daha önce kurulum yapılmış bir imajla denedim, üzerine tekrar indirip denedim ancak sonuç aynı.

Her seferinde %40'dan önce hata verdi, üzerinde daha önceden Windows 10 kurulu başka bir disk ile denedim orada da açılırken hata verdi.
Her denemede verdiği mavi ekran hatası farklıydı.

Kusura bakmayın uğraştırdım sizi. Kasa ofisten ayrıldığım için sökülü şu an ve montajını yapabilicek kimse yok ayrı ayrı fotosunu alabildim sadece , belirttiğiniz gibi 8+4 pin güç girişinden bende 8 pin olarak mevcut sorun bu kısımdan mı kaynaklanmakta.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-01-10 at 19.17.15.jpeg
    WhatsApp Image 2020-01-10 at 19.17.15.jpeg
    147,4 KB · Görüntüleme: 112
  • WhatsApp Image 2020-01-10 at 19.17.25.jpeg
    WhatsApp Image 2020-01-10 at 19.17.25.jpeg
    287,7 KB · Görüntüleme: 99
İhtimal içinde fakat kesin bir şey söyleyemem, hata kodunun fotoğrafını ve kasaya montajlı şekilde gönderseniz daha güzel olur.
Ayrıca anakartta problem olma olasılığı da bulunuyor, çünkü o ve işlemci hariç diğer tüm parçalar değişmiş anlattığınıza göre.

Kullandığınız telefonu monitöre odaklayıp bir video başlatın ve formatı da aynı şekilde başlatıp, hatayı aldığınızda video içerisinden bir resim alarak burada paylaşın ne yapabileceğimizi daha iyi anlamış oluruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı