Windows 10 Kurulumu Ardından Ekran Kartı Sorunu

menesozfdn

Hectopat
Monster Abra A5 V15.2 bilgisayarıma format attım ve ardından sürücüleri kurdum ancak ekran kartı özelliklerine baktığımda GTX 1650 yerine Intel UHD Graphics 630 yazıyor ve ayrılmış video belleği 4 GB yerine 128 MB. Format atmadan önce bir sıkıntı yoktu ancak şu anda durum böyle. Bilgisayar GTX 1650'yi görüyor ancak ekran bağdaştırıcısı olarak UHD G 630'u seçmiş ama eskiden öyle değildi. Ne yapmam lazım acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI kablosu ekran kartına takılı mı?
BIOS'dan harici ekran kartını seçtiniz mi?

Laptoplarda genelde çift ekran kartı olayı olduğu için harici ya da 2.ekran kartı olarak adlandırılan AMD veya NVIDIA markalı ekran kartlarını, yüksek derecede grafik gerektiren oyun ve programlarda aktif olacak şekilde tasarlanmışlardır. Windows ve onun gibi basit işlemleri dahili ya da 1.ekran kartı olarak adlandırılan, işlemcinin içerisine mevcut olan GPU'dan kullanır. Yani bu olay gayet normaldir.

Anladım ama bilgisayarı ilk kurduğumda o konumda GTX 1650 vardı ona anlam veremedim.

Herhangi bir sorun yok. Arama kutusuna DxDiag yazın. Açılan arayüzde ekran ve oluşturucu kısmında ekran kartlarını görebilirsin. Masaüstü ekranı işlemciye gömülü ekran kartı ile çalışıyor. Bu yüzden özelliklerde Intel gözüküyor. Yüksek grafik işlemi gerektiren uygulama ve oyunlarda harici ekran kartı devreye giriyor.

Bunun amacı Dizüstü bilgisayardaki pil tasarrufunu artırmaktır.

Son düzenleme:

Peki, teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…