Windows 10 kurulumu için UEFI kurulum DVD'si hazırlama

Başkan2005

Kilopat
Daha fazla  
Ben bilgisayarıma UEFI Windows 10'u optik sürücüsünden kurmak istiyorum. Bunun için Windows 10 iso dosyası ile bootable bir UEFI DVD hazırlamam gerekiyor.

Nero veya benzeri bir program ile Windows 10 iso dosyasını bir DVD'ye yaksam, bu bootable UEFI Windows 10 DVD'si oluşturdum anlamına gelir mi?

Yoksa UEFI Windows 10 kurulum DVD'sinin farklı bir yöntemle hazırlanması mı gerekir?

işlemcin 64 bit ise UEFI kurulum yapabilirsin yapmanda gerekir bunun için özel bir CD hazırlamana gerek yok format esnasında disklerin görüntülendiği ekrana geldiğinde bütün diskleri sil tek bir disk haline getir, Shift+F10 ile komut istemini başlat komut penceresine tek tek aşağıdaki komutları gir ve her defasında enterla
diskpart
list disk (kurulum yapılacak disk numarası yani harddiskin numarasını tespit et)
select disk ... (nokta yerine tespit ettiğin disk numarasını yaz mesela select disk 1)
clean
convert gpt
exit
exit
Disk ekranındaki yenile butonuna bas diskin yeni hali görünecektir

Şu şekilde;

sürücü 0 Bölüm 1 Kurtarma 300 Mb
sürücü 0 Bölüm 2 Sistem 100 Mb
sürücü 0 Bölüm 3 MSR 128 Mb
sürücü 0 Bölüm 4 Birincil

Bölüm 4 birincili seçip yeni butonu ile D sürücüsünü oluşturabilirsin.
Formattan sonra Bilgisayarıma sağ tıkla yönet dedikten sonra disk yönetimini aç orada ''EFI'' bölüntüsünü görürsün UEFI format atmış olduk :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı