Windows 10 için UEFI DVD'si oluşturma

otm

Megapat
Ben eski işletim sistemlerini ISO olarak bulup, direkt DVD'ye yazdırırdım. UEFI'nin tam olarak ne olduğunu bilmesem de performansı iyileştiriyor sanırsam. Pek bilgim yok, araştırmadım da açıkçası. Gelelim konumuza.
UEFI kurulum için DVD'ye Windows 10 yazdıracağım. Fakat ben daha önce hiç USB'den UEFI yada başka yerden UEFI kurulum yapmadım. Şöyle de bir şey gördüm forumda:
@tercan yazmış. Teşekkür ediyorum kendisine.

İşlemcin 64 bit ise UEFI kurulum yapabilirsin yapmanda gerekir bunun için özel bir CD hazırlamana gerek yok format esnasında disklerin görüntülendiği ekrana geldiğinde bütün diskleri sil tek bir disk haline getir, Shift+F10 ile komut istemini başlat komut penceresine tek tek aşağıdaki komutları gir ve her defasında enterla
diskpart
list disk (kurulum yapılacak disk numarası yani harddiskin numarasını tespit et)
select disk ... (nokta yerine tespit ettiğin disk numarasını yaz mesela select disk 1)
clean
convert gpt
exit
exit
Disk ekranındaki yenile butonuna bas diskin yeni hali görünecektir

Şu şekilde;

sürücü 0 Bölüm 1 Kurtarma 300 Mb
sürücü 0 Bölüm 2 Sistem 100 Mb
sürücü 0 Bölüm 3 MSR 128 Mb
sürücü 0 Bölüm 4 Birincil

Bölüm 4 birincili seçip yeni butonu ile D sürücüsünü oluşturabilirsin.
Formattan sonra Bilgisayarıma sağ tıkla yönet dedikten sonra disk yönetimini aç orada ''EFI'' bölüntüsünü görürsün UEFI format atmış olduk :)
Bu işlemleri yapmak gerekiyor mu? Daha önce hiç böyle bir şey yapmadım.
Son olarak UEFI'nin bana tam olarak faydası ne olacak? Neden popüler oldu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rufus programı ile windows kurulum iso dosyasını usb belleğe yazdırınız ve daha sonra usb yi bilgisayara takıp boot ederek kurulum işlemlerine geçebilirsiniz. DVD ye yazdırmaya gerek yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı