Windows 10 kurulumunda disk uyumsuzluğunu çözmek için cmd nasıl kullanılır?

ipni_bulurum

Hectopat
Daha fazla  
HP laptopa DVD ile Win10 kuruyorum. Ama bilgisayarı FreeDOS'lu aldım yani disk biçimi Windows'la uyumsuz. MBR olan disk biçimini GPT yapmam lazım galiba. Kurulumdan önce BIOS menuden Legacy ayarını Disable yaptım UEFI olsun diye ama UEFI yazan bir ayar yoktu acaba bilgisayar UEFI desteklemiyor mu? Bilgisayar HP 15-BA013NT.
Sorularım şunlar:
-Win 10'da cmy'yi açmak için Win7-8'deki gibi shift+F10'u kullanabilir miyim?
-Cmd üzerinden sırasıyla diskpart - list disk - select disk 0 - clean - convert GPT komutlarını yazsam disk içindeki driverlar da silinir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce BIOS ayarlarını default yapın. Sonra linkteki programı indirin. Resimdeki adımları uygulayın. Bilgisayarı USB ile başlatın. Bir tuşa basmanıza gerek kalmadan hemen kuruluma geçecektir.
https://rufus.akeo.ie/downloads/rufus-2.11.exe

Dosya Ekleri

• rufus1.PNG
    rufus1.PNG
    12,3 KB · Görüntüleme: 1.005
  • rufus2.PNG
    rufus2.PNG
    13,1 KB · Görüntüleme: 870
  • rufus3.PNG
    rufus3.PNG
    11,6 KB · Görüntüleme: 852
Hocam windows kurulum sırasında bu ekrandayken;
7b7af161-d245-41c5-bf19-ed00dbfd38e9

Shift + 10 ile komut ekranına geçiş yap

diskpart3.png

diskpart yazıp enter'a bas
list disk yazıp enter'a basarak sistemindeki diskleri görebilirsin tek disk varsa sadece disk 0 görünecektir
sonrasında select disk 0 ile disk 0'ı seçiyoruz
seçtikten sonra convert mbr veya convert gpt yazıp diski dönüştüreceksin
son olarak clean yazıp enter'a basman yeterli.
clean komutu diskin içerisindeki bütün dizinleri temizler eğer varsa alınacak yedeklerin işlemden önce yedek almanı öneririm. komut ekranını kapatıp kuruluma devam edebilirsin.

Hocam windows kurulum sırasında bu ekrandayken;
7b7af161-d245-41c5-bf19-ed00dbfd38e9

Shift + 10 ile komut ekranına geçiş yap

diskpart3.png

diskpart yazıp enter'a bas
list disk yazıp enter'a basarak sistemindeki diskleri görebilirsin tek disk varsa sadece disk 0 görünecektir
sonrasında select disk 0 ile disk 0'ı seçiyoruz
seçtikten sonra convert mbr veya convert gpt yazıp diski dönüştüreceksin
son olarak clean yazıp enter'a basman yeterli.
clean komutu diskin içerisindeki bütün dizinleri temizler eğer varsa alınacak yedeklerin işlemden önce yedek almanı öneririm. komut ekranını kapatıp kuruluma devam edebilirsin.
Seni seviyorum. Allah razı olsun, temiz düz ekmek gibi bir anlatım teşekkür ederim.

bende şöyle bi sıkıntı var windowsun sembölü geliyo sonrasında cmd ekranı açılıyo hiçbişi yazılmıyor bilgisayara linux indirmiştim windows 7 idi açılışta format atma sorunu vardı têlêfon ile windows format usb ayarlayamadım ben de linux deneyim dedim oldu ama şimdi windowsa geçmek istiyorum usb yide hazırladım ama yukardaki hata ile karşılaşıyorum😔

Technopat Haberler

Geri
Yukarı