Windows 10 kurulumunda klavye ve mouse çalışmıyor

Bruh_Momentium

Femtopat
Katılım
21 Nisan 2021
Mesajlar
38
Yer
düzce
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
sahte dolar basma
BIOS ve gelişmiş ayarlarda klavye ve mouse çalışıyorken kurulumda çalışmıyor. BIOS reset attım, olmadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
USB'leri aktif hale getirdiniz mi? BIOS ekranından USB'leri enable yapıp deneyin.
 

Dosya Ekleri

  • WIN_20210421_22_45_17_Pro.jpg
    WIN_20210421_22_45_17_Pro.jpg
    102,7 KB · Görüntüleme: 53
  • WIN_20210421_22_45_19_Pro.jpg
    WIN_20210421_22_45_19_Pro.jpg
    101,4 KB · Görüntüleme: 75
PS2 klavyeniz var ise onunla format atmayı deneyebilirsiniz. Bir seferinde bende de mouse çalışmadı. Klavyeyi kullandım. Bazen bazı bilgisayarlar yapıyor böyle.
 
Klavyeyi silemezsiniz. Çünkü klavye ve mouse tak çalıştır aygıtlardır. Eğer klavyeniz ekstra tuşlu değilse özel yazılımı yoksa her türlü çalışır.

Format attıktan sonra masaüstündemi çalışmıyor klavye ve mouse?

Yüklediğiniz sistemde sorun olabilir. Başka sistem yüklerken de aynı sorunu yapıyor mu?
 
Klavyeyi silemezsiniz. Çünkü klavye ve mouse tak çalıştır aygıtlardır. Eğer klavyeniz ekstra tuşlu değilse özel yazılımı yoksa her türlü çalışır.

Format attıktan sonra masaüstündemi çalışmıyor klavye ve mouse?

Yüklediğiniz sistemde sorun olabilir. Başka sistem yüklerken de aynı sorunu yapıyor mu?
hayır bu ilk defa oldu masaüstünde sorun yoktu 0x000007b hatasını alıyordum bende format attım ama kurulumda klavye mouse çalışmıyordu windows 7 ve windows 10 kurdum 3 kere kurulum yaptım sıkıntı yoktu ama ilk defa şimdi oldu
 
Öncelikle merhaba. Bu sorunu ben de yaşadım ve 1.5 sene Linux kullanmak zorunda kalmıştım. Sorunu çok yerde aradım gerek YouTube gerek yabancı sayısız forumda, hatta burada çok konu açtım fakat kimse yardımcı olmadı (olamadı). Denediklerim;
1-PS2 girişli mouse ve klavye.
2-BIOS ayarlarıyla sürekli oynama.
3-BIOS sürümüyle oynama.
4-BIOS sıfırlama.
5-Rufus benzeri programlar kullanmak.
6-PS2 mouse kullanınca mouse hareket ediyordu fakat sonraki adımlarda "sürücü yükle" hatası alıyordum.
7-Windows. ISO dosyasının içine driverları önceden ekleme.
8-başka bilgisayarda diske Windows kurup deneme(mavi ekran).
9-yeni anakart almak(B350->B450)
- Ve daha saymadığım çok şey.
Bunların hiçbiri işe yaramayınca burada konu açmıştım fakat biraz uzun yazdığım için herkes eleştirmişti. Tek istediğim sorunumun çözülmesiydi fakat herkes kendi derdim değil zaten diye düşündüğü için yeri geldi dalga da geçtiler fakat çok zor durum gerçekten. Ben kaç gün sabahlara kadar denediğimi bilirim ne bilgisayarcılara götürdüm. Dolayısıyla bu sorun eğer Windows 7'deki gibi USB'yi farklı portlara takıldığında düzelmeyen bir sorunsa donanımsal bir sorun, şöyle açıklayayım yine uzun olacak ama kusura bakmazsınız artık yardımcı olmaya çalışıyorum;
Bunun üzerine arkadaşımdan kendi masaüstü bilgisayarını getirmesini istedim. PSU, GPU, RAM değişimi yaptık aramızda fakat hiçbir işe yaramadı, zaten arkadaşın anakartı Intel soketliydi. Geriye sadece işlemci kalmıştı. Ani bir kararla verdim yeni işlemci siparişini, hiç umudum yok tabii.

Sonuç: İşlemciyi değiştirdim ve kurulumda her şey sorunsuz bitti. Umarım yardımcı olur bu yazı çünkü kimse yardımcı olmayınca sorunları aşmak o kadar zor ki hatta buna defalarca etiketlememe rağmen cevap vermeyen @Recep Baltaş ve 1 sene timeout atan moderatörler de dahil :) umarım bu yazıyı onaylarlar :)

Ayrıca Sosyal kurallarındaki 5. madde de şu şekildeymiş daha yeni okuyorum;

-"Sorununuz çözüldüğünde bunu nasıl çözdüğünüzü yazın. Böylece başkaları aynı konuyu hortlatmaz ve forum forum dolaşmak zorunda kalmaz. "Çözüldü" yazıp çözümü yazmamak ceza nedenidir. Çözümü yazmamak hesabınızın tamamen silinmesine neden olabilir! Technopat Sosyal'de bencil insanlara yer yok, bilgiyi paylaşacaksınız." Bu da ayrı bir ironi tabii.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı