Windows 10 kurulumunda ürün anahtarı istenmedi

..::Ata::..

Hectopat
Katılım
8 Haziran 2019
Mesajlar
59
Öncelikle daha önceden kullandığım dizüstüne tamamen format atarak sil baştan Windows 10 kurdum. USB hazırlamak için orijinal Win sitesinden dosyaları yükledim. USB'den sorunsuzca kuruldu. Herhangi bir Key sormadı. Bunun sebebi öceden bu bilgisayarın Win8 ile gelmiş olması mıdır yani bilgisayarı tanıyor mu? Bu bilgisayardaki Win mailim vardı yine formattan sonra onu girdim o yüzden mi tanıdı? Bunları sorma nedenim topladığım bilgisayara aynı maili girsem kabul eder mi? Eğer olmuyorsa da uygun fiyatlı Key'lerden birini alacağım. Son olarak da aldığım 25-30 TL'lik Key'ler de hep aynı PC'yi tanır mı? Daha sonra format atınca sorun çıkar mı? Şimdiden teşekkürler ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dizüstünüze zaten Windows kurulu olarak geldiyse istediğiniz kadar format atın ürün anahtarı istemez anakartınıza kayıtlı gibi bir şey.
 
Dizüstünüze zaten Windows kurulu olarak geldiyse istediğiniz kadar format atın ürün anahtarı istemez anakartınıza kayıtlı gibi bir şey.
Teşekkür ederim
50 TL'lik Retail Key alırsanız başka bilgisayara geçtiğinizde ona da kurarsınız sorunsuz ama tek birine.

Windows 10 Pro Retail Key Satın Al | SaglamLisans
Yeni pc derken topladığım pc boş şu anda ona aldım diyelim. O anakartla bütünleşir mi windows bir daha format attığımda key yazmaya gerek duyar mıyım?
 
Laptop'ı Windows 10 kurulu aldıysanız ürün anahtarı anakarta gömülü olarak geldiğinden formatta tekrar istemez kendisi otomatik girer.
 
Ben anlatamadım galiba daha yeni pc topladım parçalar bugün geldi. Ona anladığım kadarıyla orjinal win10 kuruyorum kendi sitesinden bir ay sonra key girmem gerekiyor veya kurulumda giriyorum. Ben de internetteki uygun fiyatlı keylerden alınca o windows da toplama bilgisayarın boş anakrtına gömülecek mi? Sonuçta ileride illaki format atma ihtiyacım olacak. Orada beni koruyan bir sistem var mı? Eski laptobum için olan kısmı anladı yeni toplamış olduğu pc için şu anda soruyorum.
 
Lisans bilgisayara bir kere girildiğinde anında anakarta gömülüyor.
2015'te Windows 7'den yükselterek aldığım lisansı, bir daha hiç kurulumda girmem gerekmedi. Hatta şu an kullandığım yeni bilgisayara aktardım. Yine gerekmiyor. Şu an lisans anahtarımı bilmiyorum bile. :)

OEM lisanslarda bir farklılık var mıdır, bilemiyorum ama.
 
OEM'de olmaz o tek bilgisayar içindir OEM, sadece sürekli kullanılır yani formatla bile.

Sanırım OEM'de olmaz dediğiniz başka bilgisayara aktarma işlemi doğru anladıysam. Aktarınca ilk bilgisayardaki kalkıyor mu? Eğer ikisi de kalıyorsa dizüstündekini toplama yeni bilgisayarıma aktaracağım. Olayın Windows maili ile bir ilgisi yok umarım doğru anlamışımdır. Ve formatta silinmiyor o ucuz Windows 10 olanlar da? Kusura bakmayın bir yanlışlık yapmam istemiyorum emin olmak istedim. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı