Arıcan
Hectopat
- Makaleler
- 1
Merhabalar, bugün sizlere format atma maceramı anlatacağım. Yeni klavye almıştım birkaç saat onu kullandıktan sonra bilgisayara format atayım dedim. Flaşı taktım ve kuruluma başladım. Diskleri biçimlendirdikten sonra yükleme kısmına geçtim. Yükleme kısmındayken bir süre sonra hata verdi. Ben de kurulum ekranını kapattım. Sonra açtım bilgisayarı ve onarım menüsü açıldı. Windows komple silinmişti, bilgisayar da o anda hiçbir işletim sistemi yoktu. Onarım menüsünden BIOS'u açtım sonra bir baktım BIOS'ta klavye çalışmıyor. Biraz araştırma yaptıktan sonra laptoplarda USB klavyeler BIOS'ta çalışmadığını öğrendim, Laptopun klavyesi de bozuk olduğundan o bilgisayar öyle 10 gün falan kaldı. Ara tatilde kullanamadım dolayısıyla. Ara tatilden sonra okulun ilk gününde okuldan eve döndüğümde kardeşim BIOS'ta USB klavyeyi çalıştırmayı başardığını söyledi. Nasıl başardığını sorduğumda ise karşımızdaki dairenin misafir çocuğu ile BIOS'ta rastgele tuşlara basarken çözdüklerini söyledi. Hemen ben de BIOS'tan boot sırasında USB'yi en üste aldım ve kuruluma başladım. Windows logosu geldikten sonra mavi bir ekran geliyordu ve sonra bilgisayar kapanıyordu. Dedim ki kendi kendime: "Acaba kurulum USB'si olmadan açsam bilgisayarı sonra kapatıp kurulum USB'sini takıp açsam ne olur?" dedim, demez olaydım USB ve kurtarma menüsü BIOS'ta boot menüsünde en alta düştü, artık bilgisayarı açtığımda bir komut satırı açılıyordu. Bende birkaç dakika sonra F2 tuşuna ha bire basarak BIOS'u açmayı becerdim. Yeniden boot sıralamasında USB'yi en üste aldım ve bilgisayarı yeniden başlattım. Yine aynı şey oluyordu, Windows logosu geldikten sonra mavi ekran geliyor ve bilgisayar kapanıyordu. Bende düşündüm ki "ISO dosyası eksik inmiş olduğundan böyle oluyor olabilir." dedim. Ertesi gün İnternet kafe de USB'ye kurulum medyası oluşturttum 20 TL'ye. Adam dedi sen atamazsın 50 TL'ye sana format atayım falan dedi ama kabul etmedim. Eve geldiğimde hemen kuruluma başladım, sonra bir baktım benden ürün anahtarı istiyor, bende ürün anahtarım yok dedim. Seçeneklerde sadece Windows 10 Home ve Windows 10 Pro vardı, Home SL falan yoktu. Neyse ben kuruluma başladım ve kurulunca Çalıştır'a "winver" yazdım. 1511 sürümü yüklenmiş, içimden bir "yuh" dediğim oldu yani
. Neyse en sonunda bilgisayara Windows kurmayı başarmıştım. Bu hikayenin kahramanları kardeşim ve misafir çocuğudur, tebrik edecekseniz onları edin
.
Son düzenleyen: Moderatör: