Windows 10 kurulumunda hata

Flexery

Hectopat
FreeDOS bilgisayara Windows kuruyordum hata aldım flash bellekte Windows kurulu BIOS'ta SSD gözüküyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20210208_115622.jpg
    IMG_20210208_115622.jpg
    125 KB · Görüntüleme: 172
  • IMG_20210208_122302.jpg
    IMG_20210208_122302.jpg
    140,7 KB · Görüntüleme: 177
  • IMG_20210208_124330.jpg
    IMG_20210208_124330.jpg
    100,6 KB · Görüntüleme: 171
Hocam indiriyorum şu an UEFI olup olmadığını nasıl anlarım bir arkadaş şöyle dedi.
Baştan dene.
Önce Rufus programını kur Rufus - The Official Website (Download, New Releases)
Sonrasında programı açtığında disk or ISO image kısmının yanında select var ona tıklayıp indirmiş olduğun Windows'u isosunu seç.
Partition scheme kısmından MBR seç.
Diğer ayarlar default kalsın.
Start deyip bitmesini bekle sonrasında birkaç yazıda okumuştum USB3.0 da bu sıkıntı olabiliyormuş o yüzden beyaz renkli USB portuna flashı tak tedene. Dene.
Eğer bilgisayarın modern bir bilgisayarsa muhtemelen UEFI'dir. BIOS'dan öğrenebilirsin muhtemelen. Pek hakim değilim nasıl öğrenileceğine. Yalnız sen hala attığım rehbere bakmamakta ısrar ediyorsun.

Linki yeniden atayım: UEFI Windows 10 Kurulum Rehberi - Technopat

Bu link hem yazılı hem de videolu tam anlatım içeriyor. Bulabileceğin en güvenilir kaynaklardan bir tanesi. Lütfen bunu aç ve izle. Bu rehberi hazırlayanlar işlerinin ehliler.

Eğer bilgisayarın modern bir bilgisayarsa muhtemelen UEFI'dir. BIOS'dan öğrenebilirsin muhtemelen. Pek hakim değilim nasıl öğrenileceğine. Yalnız sen hala attığım rehbere bakmamakta ısrar ediyorsun.

Bu link hem yazılı hem de videolu tam anlatım içeriyor. Bulabileceğin en güvenilir kaynaklardan bir tanesi. Lütfen bunu aç ve izle. Bu rehberi hazırlayanlar işlerinin ehliler.
Bu rehberdekileri birerbir yapıcam sağolun olmassa arkadaşın dediği yoldan yaparım

Hocam indiriyorum şu an UEFI olup olmadığını nasıl anlarım bir arkadaş şöyle dedi.
Baştan dene.
Önce Rufus programını kur Rufus - The Official Website (Download, New Releases)
Sonrasında programı açtığında disk or ISO image kısmının yanında select var ona tıklayıp indirmiş olduğun Windows'u isosunu seç.
Partition scheme kısmından MBR seç.
Diğer ayarlar default kalsın.
Start deyip bitmesini bekle sonrasında birkaç yazıda okumuştum USB3.0 da bu sıkıntı olabiliyormuş o yüzden beyaz renkli USB portuna flashı tak tedene. Dene.

MBR değil GPT.

Kanka tekrar rahatsız ediyorum ama UEFI açmam lazım BIOS'ta bulamadım anakartım BIOSTAR B450mh yardımcı olur musun?
Arkadaşlar Yardım lazım

Son düzenleme:
Kanka tekrar rahatsız ediyorum ama UEFI açmam lazım BIOS'ta bulamadım anakartım BIOSTAR B450mh yardımcı olur musun?
Ekran kartının bios menüsünü bilemediğim için ancak genel olarak yazabilirim.

1. BIOS menüsüne gir.
2. Boot sekmesini aç
3. UEFI Boot yazan yer [Enabled] olmalı. O şekilde ayarla.

Eğer bunlar olmazsa IPC Manufacturing, Industrial PC Motherboard Manufacturers - BIOSTAR bu linki dene. O da olmazsa maalesef durum beni aşıyor demektir.

Evet.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu linke bakarak bir cevap bulmaya çalıştım. Ama bulamadım. Orada olan ayarlar nedense sende gözükmüyor. Sebebi hakkında en ufak bir fikrim yok. BIOS güncellemesi yapmayı deneyebilirsin. Ama sanırım anakartın zaten UEFİ olarak görüyor usb'ni. Boot seçeneklerinin 2 tanesinde toshiba var. Onlardan birini deneyebilirsin. Eğer yine olmazsa verebileceğim bir tavsiye kalmıyor maalesef :( Mevcut bilgilerimin dışında kalıyor.

Evet.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu linke bakarak bir cevap bulmaya çalıştım. Ama bulamadım. Orada olan ayarlar nedense sende gözükmüyor. Sebebi hakkında en ufak bir fikrim yok. BIOS güncellemesi yapmayı deneyebilirsin. Ama sanırım anakartın zaten UEFİ olarak görüyor usb'ni. Boot seçeneklerinin 2 tanesinde toshiba var. Onlardan birini deneyebilirsin. Eğer yine olmazsa verebileceğim bir tavsiye kalmıyor maalesef :( Mevcut bilgilerimin dışında kalıyor.

Çok teşekür ederim uğraşma yeter

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı