Windows 10 Kutulu Sürüm Alma

umut bayram

Kilopat
Daha fazla  
Windows 10 kutulu sürüm almayı düşünüyorum. Yaklaşık 800 TL civarı bir meblası var. Diyelim ki ben Windows 10 kurup keyimi yükleyip kullandım. 1 ay sonra bilgisayarım yandı ve yeni baştan bütün donanımları sıfırdan yeni bir PC topladım. Almış olduğum Windows 10'u bu bilgisayara kurup lisanslayabilir miyim? Bunun için internette bazı söylemler dolaşıyor, bildirim yapmak mı gerekiyormuş telefon ile halletmek mi ne gerekiyormuş diye. Bir sınırı var mı yoksa ömür boyu Windows 10 keyim geçerli midir? OEM'i anladım ama bu kutulu sürüm olayı baya bir kafamı karıştırdı. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kutulu sürümde pc yanarsa birdaha lisans almak zorunda kalıyorum dimi ? doğrumu anladım.

Ama bu saçmalık 800 tl vermek aptallık oluyor bu durumda.

Kutulu sürümde pc yanarsa birdaha lisans almak zorunda kalıyorum dimi ? doğrumu anladım.

Ama bu saçmalık 800 tl vermek aptallık oluyor bu durumda.
İki şekilde de Windows 10 donanıma lisansladığı için zarara giriyorsunuz. Tabiki en mantıklısı internet üzerinden almak.

Hayır internetten almanızı ima etmiştim mesajımda. Kutulu lisansın amacı zaten PC değişikliği yaptığınızda tekrar kullanabilmeniz. Gerek yok o kadar para vermeye. Oyun bilgisayarı için lisansa o kadar para verilmez. OEM key alıp kullanmak en mantıklısı. 10 tane OEM key alırsanız, bir tane kutulu fiyatına geliyor. 10 tane sistem toplamak/yakmak için de bir ömür gerek.

Çok teşekkür ederim @Yusuf Ensar Ertan ben onu öğrenmek istiyordum. Ömürlük benim hakkım yani. İstediğim zaman Windows 10 kurup lisanslayabilirim. Telefon olayı diye bir şey var mı peki? Yeni anakarta yüklendiği zaman Microsoft'a falan bir bilgi vermek gerekiyor mu? Yoksa lisansı girdiğin zaman başka bir PC'de aynı lisans çakışması olmadığı için sıkıntı olmaz mı? Kısaca bildirim diye bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Niye bu kadar dert ettiniz bu konuyu anlamadım. İlla kutulu lisans alacaksınız sanırım. Lisans çakışması durumu olursa arar haber verirsiniz, böyle şeylere gerek olacağını hiç sanmıyorum. OEM key alınca da ömürlük sizin hakkınız. Anakart değişimi olunca lisans da değişiyor sadece o kadar. Ayda bir anakart değişimi yapacak değilsiniz herhalde.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı