Windows 10 laptop başlangıçta donma sorunu

oguzhnorhn

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2016
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba hocalarım nisan ayında yeni laptop aldım. Bilgisayarda hataların ardı arkası kesilmedi. Ilk aldığımda Mouse bölümünde ufak bir hata vardı burada sıkıntı yok ama asıl sıkıntı şuydu bilgisayar altından hava almadığı zaman direk donuyordu. Bilgisayarı servise yolladım, iki hafta içinde geri döndü ilk geldiği zaman düzeldiğini düşündüm ama hatalar devam etmeye başladı. Ilginç bir şekilde bilgisayar başladığı zaman bazı uygulamalar çok yüksek kaynak kullanıyor sorun bundan mı kaynaklı bilmiyorum ama bilgisayar başladığında herhangi bir işlem yaptığım zaman donuyor. Başladığı zaman birkaç dakika bilgisayarın kendine gelmesini bekliyorum. Bir kaç dakika geçti zaman uygulamaların kaynak kullanımı normale dönüyor bende bilgisayarı kullanmaya başlıyorum ama kullanırken İlerleyen zamanlarda da donma yapabiliyor bilgisayar video izlerken oyun oynarken ya da internette gezerken aniden donuyor. Mousetan ya da klavyeden hiçbir şekilde tepki vermiyor güç düğmesine uzun basarak bilgisayara restart atıyorum. Bazen de Critical process died şeklinde mavi ekran hatası veriyor. Bu İlginç tavırlarına bir türlü anlam veremedim ve internetten uzun Araştırmalar yaptım hatanın hard disk ile alakalı olabileceğini gördüm ancak servise yolladığım zaman bilgisayarın hard diskini değiştirmişlerdi bazı programlarda da hard diskinde Bad sector taraması yaptım sonuçlar temiz çıktı scandisk komutunu kullanarak sistem dosyalarını taradım orada da bir sıkıntıyla karşılaşmadım ancak sıkıntı hala devam ediyor Bir kez daha servise yollayıp vakit kaybetmek istemiyorum Çünkü bilgisayarı bu aralar ihtiyacım var bilgisayarın sistem özelliklerini aşağıya yazıyorum Eğer çözüme yardım edecek bir bilgi ihtiyacınız olursa bana sorun buraya yazayım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi günler.

Intel Core i7 12 GB RAM 2 GB NVIDIA GEFORCE 940M Ekran Kartı ASUS K555UB

Kaynakları kullanan uygulamalar:
System -> Başlangıçta diski aşırı kullanıyor
Msmpeng.exe -> Bu da başlangıçta aşırı disk kullanıyor kayıt defterinden Windows Defender'ı kapattım bu sefer farklı mavi ekran hataları çıktı
Svchost.exe -> Bu da başlangıçta aşırı disk kullanıyor

Başlangıçta birkaç dakika boyunca disk kullanımı yüzde yüz oluyor. Disk kullanımı azaldığı zaman ben de bilgisayar kullanmaya başlayabiliyorum. Bu uygulamalar diski kullanıyor.

Bu arada sıfırlamayı denedim ama sorunlar birkaç saat sonra tekrar baş göstermeye başladı.

Önerilerinizi bekliyorum yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.
 
Bilgisayarın teşhir ürünü vs. olmadığına emin misin? Bilgisayarın 1-2 cm havada kalmasını sağlayan, alt kısmında köşelerde bulunmak üzere 4 tane plastik parça vardır. Eğer bunlar yoksa bilgisayarı düz bir alana yerleştirdiğinde fan, hava almadığı için işlemciyi düzgün soğutamaz. Bu plastik parçadan yoksa, bir yerden temin edip kendin yapıştırabilirsin. Eğer varsa da bilgisayar altına koyabileceğin bir fan satın alabilirsin. Yine de yeni bir bilgisayarın böyle bir sorun yaratması saçma.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı