İşin tuhaf kısmı da şu; Realtek driverını kaldırıp kulaklığı taktığımda kulaklık seçeneği çıkıyor. Kayıt kısmında ise yeni bir mikrofon seçeneği çıkıyor ama yine görmüyor kulaklığın mikrofonunu.
Bende de kulaklık Bluetooth ile bağlandığında mikrofon gözüküyor jak ile bağladığımda gözükmüyor bir de Bluetooth ile bağlandığımda sistem sesinde herhangi bir problem yok ama PUBG'ye girince ses gidiyor.
Benimde ASUS N550JK bilgisayarımda seninle tam olarak aynı probleme sahiptim çok araştırdım her şeyi denedim ve sonuç olarak çözümün ne donanımsal ne de yazılımsal olduğunu fark ettim Logitech G231 marka kulaklığımın jak'ı ile leptopun jak girişi tam oturmuyor. Tam taktıktan sonra yaklaşık yarım milim geriye çekersen denk geliyor ve kulaklığın mikrofonu aktif oluyor. (Not: Jak girişini denk getirene kadar biraz uğraşırsın hemen pes etme bunuda yaparken Windows ses ayarları kısmına gel öyle yap çünkü orada mikrofon kısmında dahili mikrofon açıkken oradaki ibre sürekli artıp azalıyor ne zman kulaklık mikrofonu aktif olursa ibre sabitleniyor ve sadece mikrofona ses verdiğinde yükseliyor. ). 2 senedir uğraştığım bu problemi daha dün çözüme kavuşturdum Umarım çözüm olur şimdiden kolay gelsin
Merhabalar 3.5mm jack girişli iphone earpods kulaklığı kullanıyorum, sorunu şöyle çözdüm. Öncelikle bütün ses sürücülerini 'Aygıt Yöneticisinden' kaldırdım Ses girişleri ve çıkışları + Ses,video oyun denetleyici kısmındakileri. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlattım(sürücüleri sildiğimiz için değişikliklerin olması için) ve otomatik windowsun ses sürücüsüyle devam ettim reset atınca kendisi kurdu sanırım fikrim yok, daha sonra internetten kulaklık ayırıcı almıştım 1 giriş + 2 çıkışlı( mikrofon + kulaklık) 25₺ gibi bir fiyata satılıyor, bu ayırıcıya kulaklığımı taktıkdan sonra çıkışlarını laptobuma taktım( mikrofon ve kulaklık girişini laptoba doğru takın sonra bana kızmayın )) ) sonra windowsta sağ alttan ses kısmına sağ tıklayıp "Ses Efekti" bölümünü açtım ve fotoğraftada görüldüğü gibi iki tane mikrofon çıktı, mikrofonların üzerine tıklayın hangisinin Jak bilgisinde 3.5mm jak girişi yazıyorsa onu aşağıdan varsayılan yapın ve kulaklığın mikrofonunu kullanabilirsiniz. Yaptıkdan sonra windowsun ses kaydedicisinden test etmeyin unutmayın. Şuanlık çözümünü en basit bu şekilde buldum, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.