Rehber Windows 10 Laptop Kullanarak Başka Bir Windows 10'u Etkinleştirin!

Merhabalar. Bu rehberde sizlere bir Windows 10 laptop/masaüstü kullanarak nasıl başka bir bilgisayarı etkinleştirebileceğinizi göstereceğim. Rehbere geçmeden önce bu işlemi anakarta girili bir keye sahip olan bir laptop ile gerçekleştirdiğimi belirtmek isterim. Dolayısıyla farklı bir key veya farklı bir şekilde etkinleştirilmiş bir cihazın ürün anahtarını kullanarak bu işlemi gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğinizi bilemiyorum. %100 işe yarar bir yöntem değildir. Oluşabilecek sıkıntılarda veya başarısız işlemlerde sorumluluk almıyorum.

Öncelikle ürün anahtarını kullanacağımız bilgisayarın ürün anahtarını öğrenmemiz gerekiyor. Bunun için de sırasıyla bu adımları gerçekleştiriyoruz:

1. Adım:

Windows tuşu + R kombinasyonu ile Çalıştır ekranını açalım.

1621946448770.png

2. Adım:

Boş olan yere "cmd" yazıp "Tamam" diyelim.

1621946539431.png

3. Adım:​

Karşınıza böyle bir ekran gelecek:

1621946609790.png

Komut İstemi'ne aşağıdaki satırları olduğu gibi kopyalayıp yapıştırın ve Enter’a basın.

powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey"

Satırın altında çıkan kod sizin Windows 10 ürün anahtarınızdır.

Bu ürün anahtarını girmek için Windows'u etkin olmayan cihazımıza geçiyoruz.​

Bu Bilgisayar'ı açıyoruz ve boş bir yere sağ tıklayıp Özellikler diyoruz.

1621946845876.png

Açılan bu pencerede benim bilgisayarımda Windows etkin olduğu için Ürün Anahtarını Değiştir yazıyor. Sizde muhtemelen Windows'u Etkinleştir yazmaktadır. O yazının üzerine tıklayın.

1621946917665.png

Açılan bu pencerede Windows'u Etkinleştir'e veya Anahtar resminin yanındaki yazıya basın. Etkin olduğu için fotoğrafta Ürün anahtarını değiştir yazmakta.

1621947057066.png

Daha sonra Ürün Anahtarınızı açılan yere girin ve ilerleyin. Sonraki aşamada muhtemelen Kabul et, İlerle, Evet gibi seçenekler sunacak size. Kabul edin.

Ve artık Windows 10'umuz etkin!​

Rehberimi okuduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Güncel Bilgilendirme:​

• İki cihaz da halâ sorunsuz çalışmaktadır.​

• Hiçbir şekilde key'lerin kara listeye alınması gibi bir durum yaşamadım.​

Ancak yaptığım bu işlemi uygulamanız durumunda cihazlarınız üzerinde oluşabilecek herhangi bir fiziksel, donanımsal ve yazılımsal hasarlarla birlikte; Windows key'inizin kara listeye alınması durumunda da hiçbir sorumluluk almadığımı yazımda daha önceden belirtmiş olsam da tekrardan katiyen belirtmek isterim.​

Bu sebeple lütfen bu işlemi uygularken kendi sorumluluğunuz çerçevesinde uyguladığınızı unutmayınız.​

İlginiz ve alakanız için teşekkürlerimi sunuyorum.​

3 yıl sonra güncel bir bilgilendirme daha:​

• Cihazların ikisi de yıllardır takır takır çalışıyor.​

• Karaliste durumu olmadı.​

• Bir cihazdan aldığınız key'i bir sürü cihaza girmediğiniz sürece karalisteye girme ihtimaliniz düşük.​

• Tekrar hatırlatıyorum, riskleri göze alarak deneyebilirsiniz.​

İyi bayramlar..

Son düzenleme:

Güncel Bilgilendirme:​

• İki cihaz da halâ sorunsuz çalışmaktadır.​

• hiçbir şekilde Key'lerin kara listeye alınması gibi bir durum yaşamadım.​

ancak yaptığım bu işlemi uygulamanız durumunda cihazlarınız üzerinde oluşabilecek herhangi bir fiziksel, donanımsal ve yazılımsal hasarlarla birlikte; Windows key'inizin kara listeye alınması durumunda da hiçbir sorumluluk almadığımı yazımda daha önceden belirtmiş olsam da tekrardan katiyen belirtmek isterim.​

Bu sebeple lütfen bu işlemi uygularken kendi sorumluluğunuz çerçevesinde uyguladığınızı unutmayınız.​

İlginiz ve alakanız için teşekkürlerimi sunuyorum.​

3 yıl sonra güncel bir bilgilendirme daha:​

• Cihazların ikisi de yıllardır takır takır çalışıyor.​

• Karaliste durumu olmadı.​

• Bir cihazdan aldığınız Key'i bir sürü cihaza girmediğiniz sürece karalisteye girme ihtimaliniz düşük.​

• Tekrar hatırlatıyorum, riskleri göze alarak deneyebilirsiniz.​

İyi bayramlar.

Sıkıntı olmaz hocam, aynı OEM key 12PC,
Retail de 20 uzeri aynı key ile etkinleştirdik.
Tamamen Microsoft'a baglı. Keyi blacklist yapana kadar devamm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı