Windows 10 LTSC çok yavaş

charmy89

Decapat
Daha fazla  
RAM
8 gb
SSD veya HDD modeli
HDD 1TB
Ekran kartı
940MX
İşlemci
I7200U
Dün Windows 10 LTSC kurdum 2021 versiyonu olması lazım kurdum her şeyi iyi derken niyese bazı programlar ve komutlar eski işletim sistemine göre çok yavaş ve hantal çalışıyor mesela disk temizleme açılmıyor disk birleştirmede %0'da kalıyor(HDD kullanıyorum) ve SFC scannow gibi şeylerde çok yavaş sistemi güncellememe rağmen böyle bir sorun ile içerisindeyim LTSC daha iyidir diye girdim şu an garip bir durumdayım ne yapmalıyım?

Dün Windows 10 LTSC girdim 2021 versiyonu olması lazım kurdum her şeyi iyi derken niyese bazı programlar ve komutlar eski işletim sistemine göre çok yavaş ve hantal çalışıyor mesela disk temizleme açılmıyor disk birleştirmede %0'da kalıyor(HDD kullanıyorum) ve SFC scannow gibi şeylerde çok yavaş sistemi güncellememe rağmen böyle bir sorun ile içerisindeyim LTSC daha iyidir diye girdim şu an garip bir durumdayım ne yapmalıyım?

HDD sağlığın kaç? Eğer %100 ise şunları yapıp performansını arttırabilirsin.

HDD dma açmak(HDD'nin ömrünü kısaltır.)
Windows Defender kapatmak(önermiyorum ama kasiyor ise yapılması gerekilen bir şey.)
Windows Update kapatmak.

HDD sağlığın kaç? Eğer %100 ise şunları yapıp performansını arttırabilirsin.

HDD dma açmak(HDD'nin ömrünü kısaltır.)
Windows Defender kapatmak(önermiyorum ama kasiyor ise yapılması gerekilen bir şey.)
Windows Update kapatmak.

Hocam Defender kapalı fakat dma açıkmı bilmiyorum Update'i kapatmayı deneyeceğim.

1730221046488.png

Hocam Defender kapalı fakat dma açıkmı bilmiyorum Update'i kapatmayı deneyeceğim.

Eki Görüntüle 2340212

Garip, HDD kablolarını kontrol ettiniz mi? Gevşemiş olabilir. Bu sırada dma otomatik kapalı gelir, açmak için şunu yapmanız lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorumluluk kabul etmediğimi belirteyim.

Son düzenleme:
Hocam laptop kullanıyorum şu an bakabilecek durumda değilim Dma'yı videodaki gibi açtım şu an Update'i kapatıyorum.

Garip, HDD kablolarını kontrol ettiniz mi? Gevşemiş olabilir. Bu sırada dma otomatik kapalı gelir, açmak için şunu yapmanız lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorumluluk kabul etmediğimi belirteyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı