Windows 10 LTSC ve Windows 10 Pro farkları nedir?

Prax

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, öncelikle Windows 10 LTSC ve Windows 10 Pro arasında olan farklar nelerdir? Oyun konusunda hangi işletim sistemi performans açısından daha verimli? Windows 11 kullanmayı sevmiyorum açıkçası, mecbur kalmadıkça yükseltmek de istemiyorum. Windows 10 LTSC kullanan arkadaş ya da arkadaşlar varsa, aralarında olan bir fark mı? Kırpılmış hâli diyorlar LTSC için. Burada kırpılmış olan nedir? Performans açısından güzel bir avantaj sağlıyorsa, kullanmak istiyorum açıkçası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Windows 10 LTSC ile Windows 10 Pro arasında bazı farklar var. LTSC, daha çok kurumlar için hazırlanmış bir sürüm. En büyük fark, LTSC'de Microsoft Store, Cortana, Edge gibi uygulamalar yüklü gelmiyor. Bu yüzden "kırpılmış" deniyor. Arka planda çalışan gereksiz servisler az olduğu için sistem kaynaklarını daha az tüketiyor. Bu da düşük sistemlerde ya da oyunlarda az da olsa daha stabil performans sağlayabiliyor. Ancak LTSC, uzun süre güncelleme almaz ve bazı yeni donanımlar veya oyunlar uyumlu olmayabilir çünkü güncel sürücüler ya da DirectX gibi şeyler eksik kalabilir. Günlük kullanım ve oyun için Pro sürümü daha uyumludur ama LTSC sade ve hafif olduğu için eski sistemlerde tercih edilebilir. Eğer sistemin yeni ve güçlü ise, Pro kullanmak daha sorunsuz olur. Ama eski bir sistemin varsa ya da sade bir deneyim istiyorsan LTSC tercih edebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı