Windows 10 Mavi Ekran Hatası

DefRota

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bilgisayar toplama bir bilgisayar. Toplayalı yaklaşık 1 yıl oldu ve yaklaşık 6 aydır mavi ekran hatası alıyorum. Bazen 5 dakika, bazen 10 dakika sürüyor vermesi. Aniden donuyor ve mavi ekran veriyor, şimdiye kadar soramamamın nedeni çok dolu olmamdı, fırsatım olmadı. Bilgisayara 2 kere format attım, RAM testi yaptım, problem yok gözüküyor; driverları güncelledim, BIOS'u daha yeni güncelledim ama hala aynı şekilde ve şöyle bir şey varc nedenini hiç anlamadım: Bilgisayarda eğer çok yüksek grafikli bir oyun açarsam ve bilgisayar ısınırsa asla mavi ekran vermiyor. Bu sayede biraz kullandığım sürede kullanabildim. Minidump dosyasını ekledim. Eğer gerekiyorsa sistemi de yazarım. Lütfen birisi yardımcı olsun.

http://www.mediafire.com/folder/84vzi06l1wjyx/Minidump_3(2)

Asenkronize prosedür çağrıları indeksi uyumsuzluğu olarak çevirdim, hiçbir şey anlamadığımı söylersem yalan söylemiş olmam.

Komut ekranını yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow komutunu deneyebilirsiniz.

Toplayalı yaklaşık 1 yıl oldu ve yaklaşık 6 aydır mavi ekran hatası alıyorum. Bazen 5 dakika, bazen 10 dakika sürüyor vermesi.
Diğer dosyaları da paylaşın.

Donanım arşivinde de konu açtım onlar da çözemedi her şeyi denedik neredeyse yani sizin dediğinizi de denedim zaten ama hala aynı şuana kadar aldığım tüm minidump dosyaları burada; MediaFire

Ntoskernel.exe hatayı veriyor biraz bilgilendirmeye çalışacağım.

Hocam bu sıralar bende de mavi ekran sorunu var bluescreen view ile bakıyorum aynı yazdığınız ntoskernel veriyor bende de hatayı.

Merhaba hocam bende kayseriliyim görünce yazmak istedim. Bende bu sıralar mavi ekran alıyorum yardımcı olabilir misin?

Windows'ta kernelin bozulması diğer işletim sistemlerine göre çok çok daha zordur çünkü Windows kapalı sistemdir. Bana kalırsa sorun donanımsal, BIOS versiyonunuz güncel mi? BIOS üzerine gelen birtakım güncellemeler bu gibi hatalara çözüm olabiliyor, temiz kurulum ile tekrar deneyebilirsiniz.
Tavsiyem adım adım;
1 Sistemde kritik dosyalar var ise önce yedeğini alın.
2 BIOS sürümünüzü kontrol edin ve anakart üreticinizin yayınladığı sürümler ile kontrol edin, güncel bir sürüm yayınlaşmış ise güncelleyin.
3 Windows sürümünüzü güncellemeyi deneyin.
4 Donanımları tek tek kontrol edin, test edin. RAM, GPU, SSD, CPU sıralamasıyla.
5 Son olarak kullandığınız donanımları ve üzerlerinde çalışan sürücüleri bizimle paylaşır mısınız, belki dikkatimizi çekecek bir nokta buluruz ya da sorunu yaşayan diğer kullanıcılar ile karşılaştırmak için bir bilgi daha edinmiş oluruz.

Abi 2 kere format attım bios'u daha yeni güncelledim testlerin hepsini yaptım hiçbir sorun gözükmüyor, virüs taraması yaptım birkaç virüs buldu sildi(güvenli modda yaptım) driverları tek tek elimle en güncel sürümlerine güncelledim, bütün aygıtları kaldırdım belki sebebi onlardır diye ama hala aynı mavi ekranları veriyor sadece bilgisayar hızlandı 2 gündür bununla uğraşıyorum.
Donanımım; Zotac RTX 2070 AMP ZT-T20700C-10P 256 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı
AMD RYZEN 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
GSkill Trident Z 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4 Ram F4-3600C18D-16GTZR
WD 500GB Sata Blue 2.5" SSD WDS500G2B0A
WD Blue 3,5" 1TB 64MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM
X570-A PRO DDR4 HDMI M.2 ATX AM4 X570-A-PRO ANAKART

Donanım Arşivi'nde de konu açtım, onlar da çözemedi.
Merak ettim ne çözüm sunduklarını, konunun bağlantısını atarsanız sevinirim.
  • BIOS'tan XMP ayarını açtıysanız kapatın ve BIOS'u sıfırlayın. Ardından MemTest86 ile belleklerde tarama yapın.
  • HDD Sentinel yazılımından bağlı tüm sürücülerin ekran görüntüsünü atın.
  • HD Tune'den "Error Scan" yapın, sonucunu buraya atın. "Quick Scan" kapalı olsun.
  • İşlemciye bir OC, undervolt, underclock vb. bir ayar yaptıysanız geri çekin.
  • Malwarebytes'ı kaldırın.
  • DDU ile NVIDIA ekran kartı sürücünüzü kaldırıp WHQL onaylı güncel sürücüyü yükleyin.
  • Sanırım harici Bluetooth cihazı kullanıyorsunuz. Cihazın modelini paylaşırsanız uygun sürücüyü buluruz.
Bende bu sıralar mavi ekran alıyorum yardımcı olabilir misin?
Merhaba hemşerim. Yeni konu açın.

Abi HDD Sentinel hariç dediğin her şeyi onlar da söyledi ve yaptım, Bluetooth'u şimdilik tamamen kaldır düzelince hallederiz onu dediler öyle yaptım ama bir şey değişmedi hala Bluetooth'u takmadım ne olur ne olmaz diye

Konu var zaten.

Şuan mavi ekran yok ama yine de incelersen sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…