Windows 10 Mavi Ekran Hatası

Gkhan06

Decapat
Katılım
19 Ekim 2020
Mesajlar
37
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, yeni bir bilgisayar topladım. Henüz 3 gündür kullanıyorum, fakat dün akşam Valorant oynarken ağ sorunu hatası verdi. Wi-Fi kısmına girdiğimde ağ'a bağlı olduğumu ancak internete erişimimin olmadığını gördüm. Sorunları gider butonu ile hallettim tekrar bağlandım fakat 1-2 dakika geçmeden tekrar aynı sorunla karşılaştım. Ağ'a bağlıyım ancak internet erişimim yoktu. Wi-Fi alıcım USB ile bağlanıyor, ben de USB'sini çıkarıp farklı bir Port'a takarsam düzeleceğini düşündüm. Ancak Wi-Fi "USB'mi" porttan çektiğim anda bilgisayarım mavi ekran hatası verdi. Ardından bilgisayarı tekrar açtım ve Wi-Fi "USB'mi" farklı bir porta taktım. Tekrardan internete bağlandım fakat yine 1-2 dakika geçer geçmez internet erişimi kesildi ama Wi-Fi'ye bağlı şekildeydi. Minidump denilen dosyayı Google Drive'a yükledim bilen birisi analiz edip sorunun neden kaynaklandığını belirtirse çok sevinirim. Bilgisayarım daha yeni olduğu için böyle bir sorunla karşılaşmam beni tedirgin etti, umarım önemli bir şey değildir.
Minidump dosyası: 101920-11703-01.dmp
Wi-Fi USB: Realtek RTL8192 CU Wireless LAN 802.11N USB 2.0 Network Adapter
İşletim Sistemim: Windows 10
 
Bence çok abartilacak bir durum yok USB Wi-Fi'ler zaten cok stabil bir donanim turu degil bu tarz sorunlar olabiliyor.
Dahili bir PCI tipi Wi-Fi tercih etmeni tavsiye ederim.
Ben de öyle düşündüm, zaten kullandığım USB Wi-Fi eski bir model sayılır. Ancak dediğim gibi bilgisayarı daha kullanmaya başlayalı 3 gün olduğu için tedirgin oldum bu yüzden bilen birinden yardım almak istedim.
 
Windows kurulumunda yanlışlık olabilir
Windowsu doğru şekilde kurdum herhangi bir yanlış yaptığımı düşünmüyorum. Fakat windows key'im orijinal değil. KMS programı ile yapmıştım ondan dolayı bi sorun olabilir mi ki? Çok fazla etken var en iyisi bilen birinin minidump dosyasını inceleyip hatanın kaynağını söylemesi olacak.
 
BIOS default yap, Afterburner kaldır. BIOS güncelle.
Enes ve diğerlerinin dediği gibi USB Wifi cihazından kaynaklı bu yüzden wifi illa kullanacaksanız dahili bir cihaz alıp onunla kullanın.
Buna rağmen devam ederse Valorant kaldırın. Valorant sorunlu çıktığından beri.
 
Tamamdır, önerileriniz için teşekkürler. Yarın BIOS güncelleyeceğim fakat USB Wi-Fi cihazımı bir süre daha kullanmak zorundayım. Modemden kablo çektikten sonra USB Wi-Fi cihazını ve sürücülerini tamamen kaldırıcam.
1) Klavye ve mouse sökün ayrıca başka USB portuna takın.

2) BIOS güncelleyin. Güncel BIOS dosyanız aşağıda.

3) Wi-Fi USB aygıtınızın sürücüsünü kaldırın. Ayrıca onun donanım kimliğini paylaşın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı