Çözüldü SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ktekumut61

Femtopat
Katılım
3 Aralık 2020
Mesajlar
91
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba konuya şuradan başlamak istiyorum. 2 ay önce Letgo üzerinden bir PC satın aldım. PC'de herhangi bir sorun yoktu anakart işlemci hepsinin faturası duruyordu. Lakin üzerinden 2 hafta geçtikten sonra PC çeşitli kodlarla mavi ekran hatası vermeye başladı. Yani oyuna falan girmiyorum hiçbir şekilde ekstra bir program açmıyorum sadece Google Chrome Ya da herhangi bir programa girdiğimde PC bir anda donuyor ve zzzzzzzz diye bir ses geliyor kulaklıktan 2 kere format atmama rağmen yine PC'de ekran gidiyor ve zzzz sesi tekrar geliyor. Yani PC kapandıktan sonra kasa tekrar çalışıyor ve oturum menüsüne geri geliyor ( mavi ekran hatası verince tabii) zzzz sesiyle donduğundan PC hiçbir şekilde kapanmıyor monitör siyah ekranda kalıyor kasa çalışıyor kulaklıktan da ZZZ sesi geliyor.(Yani tepkime yok) yani ben şeyden şüpheleniyorum monitör Vestel'in monitör'ü 2014-2015 yılında almıştık acaba monitör kaldıramıyor mu diye böyle hata veriyor. 2.şüphelendiğimde Kasam da Vestel'in kasası onu da o yıl bunla beraber almıştık acaba kablolarımı eskidi yani toz falan mı kaçtı ondan mı mavi ekran veriyor. Format atan adam hiç mavi ekranla karşılaşmıyor ben eve getiriyorum takıyorum fişe açılıyor 15-20 dk sonra mavi ekran veriyor. Yani anlamadım.

Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

PC özellikleri;

Windows 10 Pro 64 Bit.

RAM 16 GB.

240 GB SSD.

500 GB HDD.

Vestek monitör (daha detayını isterseniz bakabilirim.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
1) Wi-Fi cihazı sürücüsünü güncelleştirin ve farklı bir USB portuna takıp kullanın.

2) Aşağıdaki websiteden Adrenalin 2020 Edition 20.11.2 Recommended (WHQL) adlı sürücüyü indirin. Daha sonra eski sürücüyü DDU ile kaldırın. DDU ile kaldırdıktan sonra bu indirdiğiniz sürücüyü kurun. DDU kullanım rehberi de aşağıda yer alıyor.

Link: https://www.amd.com/en/support/apu/...processors-radeon-vega-graphics/amd-ryzen-3-1

Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi

3) Aşağıdaki rehberi uygulayıp sonucun ekran alıntısını paylaşın.

Ayrıca lütfen bilen kişileri dinleyin. Daha dump okumayı bilmeden çok uzun diyen bireyleri direkt olarak göz ardı edebilirsiniz. Sorun çözülürse belirtmeyi unutmayın.
@Elandeer siz çözüleceğini sanmıyorsunuz fakat dosyayı okumadan bunları söylüyorsunuz. Aşağıda örnek bir hata mevcut. Gördüğün üzere sürücü çakışması olmuş. Ben şahsen kendime bu konuda güveniyorum ve çözüleceğine inanıyorum. 😉

Eki Görüntüle 762074
Umarım bence de sürücü sorunudur ama 4. dmp dosyasındaki "pool_corruption" kısmında RAM'lerde de sorun olabileceğini gösteriyor. (Siz MemTest86 | Technopat Sosyal yapın soru işareti kalmasın.)
 
Hocam scannow komutunu çalıştırdım fakat birbiyle aynı olmayan bir yazı çıktı görmenizi istedim kırmızı çizgili olan değil diğeri benim hocam.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    8,2 KB · Görüntüleme: 43
  • sfc-not-working-4.png
    sfc-not-working-4.png
    25 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
Her Pool Corruption sorunu RAM'de sorun olduğunu belirtmez. Bunun için ise BIOS'u sıfırlamanızı tavsiye ederim @ktekumut61. BIOS'a girip fabrika ayarlarına döndürün dediklerime ek olarak yetecektir.
 
Hocam SFC /scannow komutunu çalıştırdım fakat birbiriyle aynı olmayan bir yazı çıktı görmenizi istedim kırmızı çizgili olan değil diğeri benim hocam.
Sorun çözülmüş. Tahmin ettiğim gibi sorunlar varmış ve onarmış. Yani diğer dediklerimi de uygulayın yeterli olacaktır.
 
Her pool corruption sorunu RAM'de sorun olduğunu belirtmez. Bunun için ise BIOS'u sıfırlamanızı tavsiye ederim @ktekumut61. BIOS'a girip fabrika ayarlarına döndürün dediklerime ek olarak yetecektir.

Hocam o kadar format attım para verdim bir sorun çıkmaz değil mi? Birazda korkuyorum hocam.
Tabii ki size güveniyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun olmaz. Siz tüm diğer dediklerime ek olarak BIOS'u fabrika ayarlarına dönderin muhtemelen sorun çözülecektir.
Peki sorun çözüldü mü? @ktekumut61 umarım geri dönüş yapıp bunu belirtirsiniz.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı